Türkiye'de bu işi yapmak zor, birde insanımız teknolojiye destek olmayınca dahada zorlaşıyor. Bunu yapmak cesaret ister alnından akan her bir ter için iki kat performans alırsın inşallah. Hayırlı olsun. Toplam maliyeti kasa ve soğutma (sistem dışı hepsi) ne kadar tuttu hocam ?
Fikriniz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Özür dileyerek birşey söylemek istiyorum. Elhamdülillah Türk insanı olarak bizim bir kötü huyumuz var. Rahatlık rahatlığı bulunca seven bir insanız üretmeye çalışmayız rahatlığı bulunca kendimi baz alarak ve özür dileyerek söylüyorum. Ama çok harika bir huyumuzda var ve bu huy diğer insanlardan ayırır bizi gözlemlerime göre. Zorda veya darda kalınca pes edip olacağı çağresizlikle beklemeyiz kullandığımız alıştığımız rahatlığa kavuşmak için çalışırız çabalarız üretiriz. Yeterki zorda kalalım veya zorlanalım. Hepimiz rahat olduğumuz için üretmiyoruz alıyoruz tüketiyoruz bu yüzden yabancı hırslıdır istedikçe çok ister ve üretir. O üretiyor biz tüketiyoruz. Ve ortaya Türk bir insan birşey çıkarınca önemsemiyoruz kalbi hayali kırılıp standart canlı olup alıp tüketiyor. İnşallah her Türk her konuda çabalar çalışır destek çıkar üretici oluruz. Türk cesaretlidir Türk güçlüdür Türk isterse yapar yeterki kalpten istesin.
Yorumunuz için hayranlıkla teşekkür ederim. Daha iyisi sizlere olsun inşallah. Kasanın bana maliyeti
Türkiyeden alınanlar:
Profiller (18metre) 50Tl
Sac (1tabak) 90Tl (Preste kesilmesi ile bu fiyat kesimede para alıyorlar)
Boya (Elektrostatik toz bordo boya fırınlı) 60
Alyan başlıklı vida (Gümüş renkli metrik 8 8x1,25) 10Tl
Diğer hırdavat ürünleri 50Tl
260Tl kasa
Rezervuar:
Pleksi 10x15x10 ebatlarında klorofrom ile birlikte 200tl
Yurtdışından alınmış ve alınacaklar:
3 tane fan kontrolcü 6 kanal 480Tl
1 tane pompa kontrolcü 4 kanal 50Tl
100tane rekor (Yedekli) 800 Tl
4 tane R360 radyatör 500 Tl
Bakır plaka 20x20x4mm 50Tl