Custom Kasa ve Custom Üst Seviye Soğutma

Düşünce ve Fikirleriniz? (Olumlu ve Olumsuz)

• Oy verenlerin toplamı
    37
Kasanızı kendiniz yaparsanız hem çok hoşlanırsınız hem mutlu olursunuz kendi başarınız olur ve istediğiniz gibi yönetirsiniz. Maliyetide ucuz olur.

1 Tabak sac kaç cm büyüklüğünde ? En, boy olarak.
Benimle irtibatta olursanız ocak 30 tarihine kadar müsaitim akşamları kafanızdaki kasayı autocad programına aktarabilirim.Şehrinizde işin başında olarak yaptırabilirsiniz.Kendi el beceriniz ile yaparsanız işcilik bedelide size kalır.

Hocam benim aklımda Aerocool Predator X kasasını yapmak var :D Onun kopyasını yapmayı en azından denemek istiyorum ancak tek problem şu ki argon kaynağından ve bizimkilerin denememe izin vermemesinden korkuyorum :D O kasa ülkemizde 700 TL civarından satılıyor, kendim yapacak olursam muhtemelen 350-400 TL'ye patlar.

Hocam benim aklımda Aerocool Predator X kasasını yapmak var :D Onun kopyasını yapmayı en azından denemek istiyorum ancak tek problem şu ki argon kaynağından ve bizimkilerin denememe izin vermemesinden korkuyorum :D
Sizinkilerin huyu nasıldır en iyi sen bilirsin. :) Birebir olmasa bile kopyalarız. İşçiliğe güzel ücret alırlar senin yapman avantajdır. Argon profili en iyi tutan kaynaktır. Kullanımıda kolaydır. 20x10 profili üreticiden aldım 3boy aldım 45tl tuttu 50 verdim. Bir boy 6m bir boyu 15tl civarı.

Türkiye'de bu işi yapmak zor, birde insanımız teknolojiye destek olmayınca dahada zorlaşıyor. Bunu yapmak cesaret ister alnından akan her bir ter için iki kat performans alırsın inşallah. Hayırlı olsun. Toplam maliyeti kasa ve soğutma (sistem dışı hepsi) ne kadar tuttu hocam ?

Türkiye'de bu işi yapmak zor, birde insanımız teknolojiye destek olmayınca dahada zorlaşıyor. Bunu yapmak cesaret ister alnından akan her bir ter için iki kat performans alırsın inşallah. Hayırlı olsun. Toplam maliyeti kasa ve soğutma (sistem dışı hepsi) ne kadar tuttu hocam ?

Fikriniz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim. Özür dileyerek birşey söylemek istiyorum. Elhamdülillah Türk insanı olarak bizim bir kötü huyumuz var. Rahatlık rahatlığı bulunca seven bir insanız üretmeye çalışmayız rahatlığı bulunca kendimi baz alarak ve özür dileyerek söylüyorum. Ama çok harika bir huyumuzda var ve bu huy diğer insanlardan ayırır bizi gözlemlerime göre. Zorda veya darda kalınca pes edip olacağı çağresizlikle beklemeyiz kullandığımız alıştığımız rahatlığa kavuşmak için çalışırız çabalarız üretiriz. Yeterki zorda kalalım veya zorlanalım. Hepimiz rahat olduğumuz için üretmiyoruz alıyoruz tüketiyoruz bu yüzden yabancı hırslıdır istedikçe çok ister ve üretir. O üretiyor biz tüketiyoruz. Ve ortaya Türk bir insan birşey çıkarınca önemsemiyoruz kalbi hayali kırılıp standart canlı olup alıp tüketiyor. İnşallah her Türk her konuda çabalar çalışır destek çıkar üretici oluruz. Türk cesaretlidir Türk güçlüdür Türk isterse yapar yeterki kalpten istesin.

Yorumunuz için hayranlıkla teşekkür ederim. Daha iyisi sizlere olsun inşallah. Kasanın bana maliyeti

Türkiyeden alınanlar:

Profiller (18metre) 50Tl
Sac (1tabak) 90Tl (Preste kesilmesi ile bu fiyat kesimede para alıyorlar)
Boya (Elektrostatik toz bordo boya fırınlı) 60
Alyan başlıklı vida (Gümüş renkli metrik 8 8x1,25) 10Tl
Diğer hırdavat ürünleri 50Tl

260Tl kasa

Rezervuar:
Pleksi 10x15x10 ebatlarında klorofrom ile birlikte 200tl

Yurtdışından alınmış ve alınacaklar:

3 tane fan kontrolcü 6 kanal 480Tl
1 tane pompa kontrolcü 4 kanal 50Tl
100tane rekor (Yedekli) 800 Tl
4 tane R360 radyatör 500 Tl
Bakır plaka 20x20x4mm 50Tl
Pompalar 4 adet ortalama 250Tl
Akrilik boru 10m 50Tl
Led kontrolcü 50Tl
Fanlar 24 adet 120mm 1000Tl
Kablo ve soketler 100TL

Toplam 3800Tl

Aklıma gelenler bu kadar. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı