Custom klavye yapımı

mechh

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar Custom klavyeleri araştırıyordum ve acaba direk sıfırdan kendim klavye yapabilir miyim diye düşündüm. Lazer kesimdir materyeldir bu açıdan hiç sıkıntım yok her türlü kesim döküm yapabilirim böyle bir imkanım var.
Alt plate konusunda acaba kendim yapabilir miyim ve üstündeki frame materyalini de kendim kesebilir miyim? PCB keycap ve Switch'leri satın alacağım zaten. Geri kalanını satın almadan kendim yapmak istiyorum böyle bir tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Aradığın herşey burada var

Bu adım adım anlatan rehberler için

Bu da 3dprint ve CAD dosyaları için

Benim tavsiyem ilk custom klavye için ucuz yollu hotswap özellikli bir %60 yada TKL klavye almak olur.

Evet azcık kafa yordum bayağı düşündüm ama bunu yapmak hiç mantıklı gelmedi keycap pcb ve switchler zaten Türkiye'ye 1200 lira civarında geliyor.Komik :/.

Case frame kendi yaptığımda 1200 sadece keycap switch ve pcb onlar da olsa 2000 civarında olucak.Vergilerle ohoooo...

Benim takip ettiğim ve aklıma gelen bazı modeller şunlar. Belki ilgini çeken çıkar aradan

xd87 kprepublic
tada68
keychron k6
gk61
kbd75
varmilo va87m
magicforce 68 v2
rk61

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı