Custom Sıvı Soğutma Tanıtım Rehberi

• Konuyu başlatan er36po
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 263
  • Görüntüleme 68.869
Birde kardeşim sistem bakımı yapmak için bazı sıvılar onlarıda eklersen daha bir aydınlatmış olursun bizleri. Bununla alakalı bir rehber dikkatimi çekmedi. Örneğin ben kırmızı antifiriz koydum koyduğum sıvının %20'si saf su aldığım yer ile görüştüğümde onlar yardımcı oldu bu konuda

@Mr.Break, ilave olarak:
1 adet radyatör (240- 360mm ya da daha üstü, seçim kullanıcıya kalmış.)
6 adet normal ya da sıkıştırmalı rakor.
isteğe ve gerekli yerlere bağlı olarak, 2-4 adet de 90 derece döner köşe rakor.
1 adet pompa + rezervuar lazım olacak.
Akrilik ya da yumuşak hortum-boru için uygundur bu liste.
Rakor ölçüleri ve detaylı gerekli ürünler için bana kasanızı içi gözükecek çekilde foto atmanız yeterli.

@Mert Can Ayhan, siz tam karar verip almaya yakın bir zamanda yeni bir liste yaparız. Her geçen gün yeni ürünler çıkıyor çünkü.

@adezyon, rakor sayısının fazlalığı soğutulacak donanımların sayısına bağlı olarak artar ve ona göre de pompa seçilir. Kıvrım- köşelerin fazla olmasının güçlü bir pompa için hiç bir mahsuru yok. Ancak, zayıf bir pompa için fazla köşe sıkıntı yaratacaktır. (Fazla kıfrım ve boruların gereğinden fazla uzun mesafeli olmasından dolayı ponpanın devri zayıf kalıp sıvı akışını yavaşlatabiliyor ve kısa sürede de zorlanıp bozulabilir.)

Bu arada, geç dönüş için özgünüm. Bu aralar biraz yoğunluk biraz da bayram-seyran dolayısıyla Sosyal'e pek vakit ayıramadım.

Merhaba. Sistem çok güzel olmuş beğendim elinize sağlık. Ben de bir sistem toplama aşamasındayım, eğer kendimi kandırırsam gaming laptop vazgeçersem su aşağıdaki sistemi toplayacağım. Sizin de önerilerinizi bekliyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Panikatak, sistem önerilerinde bulunmuyorum. Bu konu da yeri değil, farklı bir konu açmanız gerek.
Soğutma parçalarına gelince, seçtiğiniz rakorlar ve akrilik borular (12/16 çap) çok büyük. Tabi zevk meselesi ancak önerim 10/12, en fazla 14 dış çaptır.

Siz sistem toplayıp iş Custom soğutmaya geldi mi yardımcı olmaya çalışırım.

@Panikatak, sistem önerilerinde bulunmuyorum. Bu konu da yeri değil, farklı bir konu açmanız gerek.
Soğutma parçalarına gelince, seçtiğiniz rakorlar ve akrilik borular (12/16 çap) çok büyük. Tabi zevk meselesi ancak önerim 10/12, en fazla 14 dış çaptır.

Siz sistem toplayıp iş Custom soğutmaya geldi mi yardımcı olmaya çalışırım.

Sistem olarak büyük ihtimal bu olacak.
Bende size soruyorum soğutma için bir eksik veya değiştirebileceğim bir parçalar varmı? Sizin önderdiğiniz parçaları amazondan link atıp onları ekleyebilirim. Bu parçaların arasında eksik veya fazla gereksiz bir şey varmı mesala. Sizden soğutucu kısmında yardım istemekteyim

@er36po Abim ilk basta boyle bır konuda yardımcı oludugun ıcın cok tesekkurler konudakı tum yazısmaları ılk gunden bu gune kadar okudum. hayırlısı ıle bu hafta yenı bılgısayarımı alacagım kendımede custom sıvı sogutma yapmayı ıstıyorum bu konuda sızden yardım talep edebılırmym acaba urunler secımı ve montaj konusunda ılk defa custom sıvı sogutma yapacagım ıcın sızın gıbı bır ustadan yardım almayı cok ısterım saygılarımla

@Littaa, elbette :)
Yanlız, bana custom soğutma için maximum ne kadar bütçe ayırabileceiğinizi belirtin?

Ayrıca, akrilik boru mu yoksa yumuşak olanı mı düşünüyorsunuz?
Maddi anlamda kendime bir kısıtlama koymadım aklımdakı dusunceyı yerıne getırmek ıcın f/p olarak en uygun urunlerı alıp custom sogutmamı yapmak ıstıyorum. Akirik boru kullanmayı dusunuyorum

@Resul.A güzel soru. Sorunuza kısmen cevabım; Custom Sıvı soğutmanın bakımını yaklaşık olarak yılda bir kere yapmak gerek. Evet, biraz zahmetli ancak oldukça zevkli bir iştir.
bir şey sormak istiyorum bu konu hakında hiçbir bilgim yok kasamı şurdaki gibi yapmak istiyorum ama şimdi ki şekli şöyle hangi malzemeler gerekli ve nasıl yerleştiricem geri dönerseniz sevinirim

Dosya Ekleri

• r.jpg
    r.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 113
  • CA-1H1-00F6WN-00_bfd96742d4a1469f914df0e6d1123399.jpg
    CA-1H1-00F6WN-00_bfd96742d4a1469f914df0e6d1123399.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 99
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı