Cyberpunk 2077 aslında kötü bir oyun

Cyberpunk 2077 sadece bugları üzerinden iyi veya kötü olarak değerlendirilebilecek bir yapım değil.

CD Projekt RED'in 400 milyon dolardan fazla para harcamış olduğunu belirtmiş olduğu Cyberpunk 2077'de ne silahların kullanımı ve vuruş hissiyatı zevkli, ne oyuna farklılık ve gizlilik getirmesi bekleniyor olan hackleme seçenekleri çeşitli ne RPG olarak reklamı yapılmış olup da sadece RPG ögeleri kullanmış olduğu ortaya çıkmış olması eşliğinde ne kullanmış olduğu RPG ögeleri başarılı ne yan görevleri iyi ne de içerisinde olduğunuzu sonuna kadar hissedebileceğiniz bir atmosfer ve yaşayan bir açık dünya sunabiliyor...

Açık dünya ve karakter özelleştirme konsepti içeriyor olup da TPS içermiyor olması hatta CD Projekt RED'in halen FPS konusunda ısrar ediyor olması ile birlikte Far Cry'ı andırıyor olan yapımın FPS olarak da farklı bir şey sunamadığı ön plana çıkıyor.

Konuda Cyberpunk 2077'yi sevdiğini belirtiyor olan kişilerin sevmiş olmasının temel nedeni ve CD Projekt RED'in Cyberpunk 2077'de iyi yapabilmiş olduğu tek şey ise oyun sürükleyici bir hikayeye ve iyi bir şekilde yazılmış olan karakterlere sahip.

Tabii senaryo sürükleyicilik ve karakterler konusunda iyi olsa bile CD Projekt RED'in Cyberpunk gibi bir evrende çip üzerinden ele almış olduğu konsept de hayranlar için büyük bir hayal kırıklığı...

Oyunda beğenmediğim şeyler bu adamlar işte ne seçerseniz seçin farklı hikaye olacak dedi ben mesela v ölmesin seçiyorum v ölüyor e aynı hikayeyi bana niye sunuyorsun verdikleri sözleri tutmadılar patladılar. Bir diğer sorun ise AMD sistemlerde grafiklerin patates gibi gözükmesi her ayarı denedim yok düzelmiyor yapımcının umrundada değil bir pach atayım düzelteyim kafasında değiler. Açıkçası beklentinin altında kalan oyun bir de hack sistemi rezalet hack yaparak gideyim diyorsun gene patlıyor oyun bir de yapay zeka berbat.

Oyun mekanik olarak sorunlu bir oyun. Çıktıktan 6 ay sonra görece düzelmiş bir şekilde oynayıp bitirmiştim ama yine de o ara çok fazla tepki de varken bazı bugları hala çözememişlerdi. Lakin öyle oyunkıran bir bug yaşamamıştım. Benim yaşadığım buglar daha çok heveskıran buglardı.

Oyunun motorundan kaynaklı da bazı sorunlar olduğu belliydi. Bunlardan bazıları trafik sistemiydi. Böyle bir oyun için oldukça yetersizdi. NPC'lerin de inanılmaz kötü olduğunu da belirtmek lazım. Silah sıktığınız anda aynı aksiyonu alan saçma sapan eğilip kalan karakterler oyun dünyasından insanı çıkarıyor.

Oyun ilk çıktığı zamanlarda suya ateş ettiğimizde olması gereken su efekti dahi yoktu. Bitirdikten sonra bir daha açmadım ama oyunda polislerin bir anda arkanızda spawn olması da aşırı amatör işti.

Bunları bir kenara bırakırsak oyunu oynarken eğlenmedim demem. Sadece daha büyük ve iyi bir iş olabilecekken bunu başaramamış arada kalmış teknik yetersizliklerle potansiyelin altında kaldığını düşündüğüm için üzülmüştüm.

Oyunu bugün satın aldım. İlk defa oynadım. Ve sadece 2 saat katlanabildim ve şu an iade ettim. 2 saatlik deneyimle size verebileceğim bir şey olamaz. Yani beni referans alamazsınız. Fakat 1000'lerce oyun oynayan bir insan olarak şunu söylemek istiyorum. Samimiyetimle bu oyun gerçekten leş gibi bir oyun. Uzaklaştıkça nesnelerin kutu kutu kaybolması 2000'li yılların başında ilk defa 3 boyutlu oyunlara geçilme çağında kalmış vasat bir oyundur. Görevlerde aşırı derecede boş diyalog var. Çok fazla isim var. Oyunun ilk 2 saatinde bize bir sürü isimden bir sürü olaydan bahsediyorlar. Kardeşim ben oyunda hiç görmediğim insanların isimlerini ezberleyip ilerleyen zamanlarda AAA bu oydu falan dememmi lazım? Bana bölüm bölüm tek tek isim ver. Tek diyalogta 10 tane bilmediğim isim ve bilmediğim karakterlerden bahsediyorlar. Onun harici mekanikler gerçekten Orta Çağ'dan kalma. Kafasına mermi yiyen düşmanların ölmemesi. Hadi düşmanlar ölmüyor sivillerin ölmemesi aşırı derecede saçma. Bir görev verdi. Depoya girip çatışmaya giriyorduk. Gerçekten orada oyunun notunu verdim. Silahların mekaniklerinin rezilliği vuruş hissayının zayıf olması. Bomba attığımda sanki CS 1.6'daki bomba atmışım gibi bir mekanik. Düşmanlara ateş edip ya da vurduğunuzda sürekli aynı animasyonlar. Yerde can çekişen düşmana mermi sıktıgınızda o kişinin ayağa kalkıp tekrar yere düşmesi. Kral oyunda herhangi bir savaş oyunun mekanikleri bile daha güzeldir. Neyse 2 saatlik deneyime bu kadar yorum gayet yeterli. Çok yazan olmuş ve bunu destekliyorum; "Oyunda gram ruh yok" "motivasyon yok" Dümdüz yani. Parayı çöpe atmak isteyen alsın oynasın. Bu arada araba sürme mekaniklerine hiç değinmeyeceğim bile. Lütfen değerli zamanınızı bu oyunu oynayarak harcamayın arkadaşlar.

Oyunu bugün satın aldım. İlk defa oynadım. Ve sadece 2 saat katlanabildim ve şu an iade ettim. 2 saatlik deneyimle size verebileceğim bir şey olamaz. Yani beni referans alamazsınız. Fakat 1000'lerce oyun oynayan bir insan olarak şunu söylemek istiyorum. Samimiyetimle bu oyun gerçekten leş gibi bir oyun. Uzaklaştıkça nesnelerin kutu kutu kaybolması 2000'li yılların başında ilk defa 3 boyutlu oyunlara geçilme çağında kalmış vasat bir oyundur. Görevlerde aşırı derecede boş diyalog var. Çok fazla isim var. Oyunun ilk 2 saatinde bize bir sürü isimden bir sürü olaydan bahsediyorlar. Kardeşim ben oyunda hiç görmediğim insanların isimlerini ezberleyip ilerleyen zamanlarda AAA bu oydu falan dememmi lazım? Bana bölüm bölüm tek tek isim ver. Tek diyalogta 10 tane bilmediğim isim ve bilmediğim karakterlerden bahsediyorlar. Onun harici mekanikler gerçekten Orta Çağ'dan kalma. Kafasına mermi yiyen düşmanların ölmemesi. Hadi düşmanlar ölmüyor sivillerin ölmemesi aşırı derecede saçma. Bir görev verdi. Depoya girip çatışmaya giriyorduk. Gerçekten orada oyunun notunu verdim. Silahların mekaniklerinin rezilliği vuruş hissayının zayıf olması. Bomba attığımda sanki CS 1.6'daki bomba atmışım gibi bir mekanik. Düşmanlara ateş edip ya da vurduğunuzda sürekli aynı animasyonlar. Yerde can çekişen düşmana mermi sıktıgınızda o kişinin ayağa kalkıp tekrar yere düşmesi. Kral oyunda herhangi bir savaş oyunun mekanikleri bile daha güzeldir. Neyse 2 saatlik deneyime bu kadar yorum gayet yeterli. Çok yazan olmuş ve bunu destekliyorum; "Oyunda gram ruh yok" "motivasyon yok" Dümdüz yani. Parayı çöpe atmak isteyen alsın oynasın. Bu arada araba sürme mekaniklerine hiç değinmeyeceğim bile. Lütfen değerli zamanınızı bu oyunu oynayarak harcamayın arkadaşlar.
Haklisin gece isiklandirmalariyla ray tracing teknolojisiyle göz boyayan sacma sapan bi oyun gereksiz onlarca diyalog ve hikaye bütünlüğü zayif sehir zaten honkong Çin karışımı bişey yap Newyork gibi harita yap ütopik bir map olsun newyork dan baz al harita da guzel deil arac surulmuyor sokak darlığından nereden tutsan elinde kalır.

Haklisin gece isiklandirmalariyla ray tracing teknolojisiyle göz boyayan sacma sapan bi oyun gereksiz onlarca diyalog ve hikaye bütünlüğü zayif sehir zaten honkong Çin karışımı bişey yap Newyork gibi harita yap ütopik bir map olsun newyork dan baz al harita da guzel deil arac surulmuyor sokak darlığından nereden tutsan elinde kalır.
Herşeyi bir kenara koyarak hikaye için belki oynarsın bu oyunu. Bu şekil düşünmüştüm. Fakat 2 saat boyunca bana hiç görmediğim birçok karakterin ismini zikretmesi beni ciddi anlamda diyaloglardan kopardı. Yani oyun tamamen şunu emrediyor sana. 1 kere oyna bitir. Sonra tekrar farklı bir sekansta başla oyunu o zaman anlarsın. Böyle rezil bir hikaye anlatımı olamaz. Oyuncuya 2. kez oynamayı teşvik ediyor. Zayıf çok zayıf 10/2 anca alır.

Herşeyi bir kenara koyarak hikaye için belki oynarsın bu oyunu. Bu şekil düşünmüştüm. Fakat 2 saat boyunca bana hiç görmediğim birçok karakterin ismini zikretmesi beni ciddi anlamda diyaloglardan kopardı. Yani oyun tamamen şunu emrediyor sana. 1 kere oyna bitir. Sonra tekrar farklı bir sekansta başla oyunu o zaman anlarsın. Böyle rezil bir hikaye anlatımı olamaz. Oyuncuya 2. kez oynamayı teşvik ediyor. Zayıf çok zayıf 10/2 anca alır.
Kopuk donuk bi oyun hocam bu oyunda oled monitor olacak hdr açıcan gece yuksek grafikle gece oled siyahi ve isiklarinda oynayacan öylesine gezicen baska bise olmaz gunumuz hayati neyse oyunlarda vurdu hissiyat kalite yok sadece ışıklandırma grafik görsellik sahte lik

Yeni konular

Geri
Yukarı