Sürprizbozan Cyberpunk 2077'nin yeni ve gizemli ana karakteri Bay Blue Eyes

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hellblazer Aku

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2019
Mesajlar
1.785
Makaleler
4
Çözümler
1
Yer
Whiterun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
images-29.jpeg

Belkide birçoğunuz bu karakterle karşılaşmadan oyunu bitirdi. Kendisini Half Life serisindeki G-Man'e benzetebiliriz.
G-Man sahne arkasında dolanan, ipleri elinde tutan ve dünyadaki olayları manipüle eden güçlü bir karakterdir. Birçok oyunda böyle karakterler var, mesela Dishonored serisinde ise The Outsider vardır ama o sadece izlemeyi sever olaylara etki etmez.
Cyberpunk 2077'nin de kendi gizemli bir kukla ustası olabilir: Bay Blue Eyes.

İsmini sürekli parlayan mavi gözlerinden alan Bay Blue Eyes, gölgelerde dolanan ve gizemli bir karakter. Ayrıca onunla karşılaşmadan oyunu bitirmiş olmanız da mümkün. Ve onu görmüş olsanız bile, aslında onun ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz.

Devamı full spoiler içeriyor oyunu bitirdiyseniz okuyun.

images-27.jpeg


Cyberpunk 2077'nin efsane yolu isimli sonunu tamamladığınızda Bay Blue Eyes ile tanışırsınız, bir uzay istasyonundan veri çalmak için soygunu yapması için V'yi işe alır. Ancak ondan önce Rüyalarını Yitirme adlı bir yan görev sırasında Bay Blue Eyes'ı görebilirsiniz.

Rüyalarını Yitirme görevinin sonunda,
Jefferson ile bir parkta buluşmaya giderken, V bilinmeyen bir kişiden ona geri çekilmesini söyleyen tehdit edici ve gizemli bir telefon alıyor. Ekran kararıyor ve V yere düşüyor - bu da arayanın kablosuz olarak V'nin kafasını karıştırabildiğini gösteriyor. Bu telefon görüşmesinden birkaç dakika sonra Jefferson ile buluştuğunuzda, görüşmenizi uzaktan izleyen Bay Blue Eyes'ı görebilirsiniz:

images-28.jpeg


Ayrıca Bay Blue Eyes sağ işaret parmağına bir yüzük takıyor.

GFoT7B5v5SokvnDUDpcQQQ-720-80.jpg


Sağ işaret parmağında aynı amblemin olduğu yüzüğü başka biri daha takıyor.
Jefferson, fark etmişsinizdir zaten.

mjRnwgtJEW8sS5LbWer6qP-720-80.jpg


Aynı amblemi taşıyan yüzüğü takan bir karakter daha var ve muhtemelen tahmin edeceğiniz bir kişi değil. Misty'nin dükkanının dışında, siz yürürken komplo teorileri haykıran Garry the Prophet adında, görünüşte deli gibi görünen bir adam var. Ve Yüzüğü de takıyor:

mydpYi5vjWqk5sva7BzDGP-720-80.jpg


images-30.jpeg


Bay Blue Eyes'ın gizemi, V'nin solo olarak ilerlediği yolda ilk gerçek işine bile bağlanabiliyor. Sandra Dorsett adlı Night Corp için çalışan Ağgezer, Scavengers tarafından yakalanınca ve V ve Jackie Wakako tarafından onu kurtarmaya gönderiliyor. Onu buzla dolu bir küvette buluyorlar (gözleri mavi yanıp sönüyor) ve onu güvenli bir yere getiriyorlar. Daha sonra, Sandra V'yi arayıp başka bir iş veriyor. Bu görev Night Corp'un insan zihnini değiştirmesiyle ilgili çalışmaları içeren Dorsett'in veri bankasını çalma görevi. Veriler Johnny'nin Jefferson'a olanlar hakkında yaptığı yoruma çok benziyor.

Bay Blue Eyes, Cyberpunk 2077 başka bir ana karakter olacak kişiye de bağlanabilir,
Morgan Blackhand.
Morgan Blackhand Cyberpunk 2077'de görünmüyor, ancak oyun dosyaları Bay Blue Eyes'ı Morgan Blackhand olarak isimlendirmiş. MB ve MB, anladınız mı? (MR Blue Eyes ve Morgan Blackhand kısaltması.) Ve Blackhand 2023'ten beri görülmediği için, bu onun hala bir yerlerde gizli olarak dolaştığı anlamına geliyor. Ayrıca Arasaka sonu Morgan Blackhand'e göz kırpıyor. Cannon sonun Arasaka sonu olarak kabul edileceğini düşünürsek yeni ana karakterimiz Morgan Blackhand demektir. Evet sırf bunun için bu karakteri size anlattım daha fazla bilgi sahibi olun diye çünkü CDPR'ın hikaye tasarımcılarından biri oyun toparlandıktan Bay Blue Eyes'a odaklanmak istediklerini söyledi. Gelecek geniş bir DLC'de Morgan Blackhand olarak oynayabiliriz.
Blackhand'in oyun içi modeli de bu Blue Eyes ile tamamen aynı.

Screenshot_20210510-001723_Opera.jpg
 
Son düzenleme:
Evet. Ve büyük ihtimalle kendisi morgan Blackhand'in ta kendisi ve yeni ana karakterimiz.

Cyberpunk 2078 diye bir oyun çıkıp, üstüne de Morgan Blackhand ana karakter olursa ilginç olur aslında. Ama ben V'yi de sevmiştim. Acaba ne olacak.
 
Hocam bence mesajınızı sürprizbozanlayın.
@Hellblazer Aku hocam siz de konuyu sürprizbozanlayın.
Arkadaşlar yanlışlıkla spoiler yiyebilirler. :)
Konu direkt spoiler olduğundan hepsini süprizbozanlayamam, spoiler kısmını açıkça belirttim. Ama şimdi moderatörlerden başlığa spoiler yazmasını isteyeceğim.
 
Evet. Ve büyük ihtimalle kendisi Morgan Blackhand'in ta kendisi ve yeni ana karakterimiz.
Eğer oyun devam ederse çok büyük sürpriz olur ve baya mutlu olurum. Oyunla bayağı duygusal bir bağ kurdum derken oyunun bitiş sahnesi geldi karşıma. Devamını oynamak epey zevkli olur.
 

Geri
Yukarı