D diskini ne yapmalıyım?

ForexX1554

Hectopat
Bilgisayarmıda (D yolu DVD soketine atanmış, (C yolu 221 GB büyüklükte fakat sadece 70 GB kullanıyorum ve 151 GB boşta, bu 151 GB'tan 60 GB küçültsem ve D yolunu DVD'den alıp 60 GB'a versem sıkıntı olur mu?
Ben depolama işlerinden anlamıyorum yanlışım varsa pardon.

Depolama.png

Dosya Ekleri

• Depolama.png
    Depolama.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarmıda (D yolu DVD soketine atanmış, (C yolu 221 GB büyüklükte fakat sadece 70 GB kullanıyorum ve 151 GB boşta, bu 151 GB'tan 60 GB küçültsem ve D yolunu DVD'den alıp 60 GB'a versem sıkıntı olur mu?
Ben depolama işlerinden anlamıyorum yanlışım varsa pardon.

Eki Görüntüle 643108
Anlatmak istediğin şu sanırım C ve D olarak diski ikiye bölmek istiyorsun fakat D yolu dvd ye atandığından dolayı yapamıyorsun öncelikle disk yönetiminden dvdnin yolunu başka bir harfe atamalısın. Örneğin: Dvdye sağ tıklayıp sürücü ve harf yolu değiştir>değiştir >şu harfi ata: F > tamam

Sonra C diskine sağ tıklayıp birim küçülte basıcaksın küçültülecek alan miktarı MB olarak girin kısmına 60000 yazıp küçült diyerek 60gb lık siyah ayrılmamış alan oluşturucak. Ayrılmamış Alana sağ tıklayıp yeni basit birim>ileri>ileri şu sürücü harfini ata D yi seçiyorsun >ileri birim etiketi yazan bölümden D diskinize ad verebilirsiniz > ileri> son
Bu şekilde C diskinizden 60gb lık D diski ayırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı