D vitamini azken askerlik ertelenir mi?

kurnmy

Picopat
Kek günü
Daha fazla  
D vitamini testi yaptırdım ve az çıktı. Doktor bana ilaç yazdı, askerliğim ilaç tedavimin bittiği zamana ertelenir mi yoksa askere götürürler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
D vitamini testi yaptırdım ve az çıktı. Doktor bana ilaç yazdı, askerliğim ilaç tedavimin bittiği zamana ertelenir mi yoksa askere götürürler mi?

Zamanla veya tedavi ile geçecek hastalıkları olduğu yoklama heyeti doktorları tarafından yapılacak muayene neticesinde anlaşılanların. ertelenebilir

Eğer uzman doktorun Vitamin D eksikliğini ve tedavi planını içeren sevk raporu düzenlerse (en az iki doktor imzalı), sen de bunu askerlik şubeye iletirsen tedavi bitene kadar tecil edilir.

MSB yönetmeliğine göre, “Sevk Geciktirmesi” raporunda belirtilen tedavi bitiş tarihine kadar askerlik tecil edilir

Geçici rahatsızlığı nedeniyle yetkili sağlık kuruluşlarınca “Sevk Geciktirmesi” kararlı rapor verilenlerin ertelemeleri rapor bitim tarihine kadar yapılır. Bunlar rapor bitim tarihlerini takip eden 15 günlük süre içerisinde sağlık muayenelerini yaptırmak zorundadır.

Askerden 6 gün önce geldim. Güneşin altında o kadar çok duruyorsun ki D vitamini eksikliğine iyi gelir bence. Ek olarak içeri vitamin sokabiliyordun İskenderun'da sorun olmuyordu.

Size ilaç yazan doktor doğrudan tam teşekküllü “askerî tecil” raporu vermek yerine önce sizi yetkili bir hastanenin sağlık kuruluna sevk eder, çünkü kendi başına o raporu verme yetkisi yok. Bu kurulun hazırlayacağı iki imzalı rapor, askerlik şubesine sunabileceğiniz resmi belgedir.

Geri
Yukarı