1. Bios ayarlarını resetleyin.
2. BİOS üzerinden XMP açıp RAM'i 3000/2933 Mhz yapın.
3. Temiz format atıp sürücüleri düzgünce kurun. Önce Windows Uptade çalıştırın. Daha sonra anakartın sitesinden gerekli sürücüleri yükleyin. En son ekran kartının sitesinden WHQL sürücüyü kurun. Bunların haricinde Steam'den güncel bir oyun yükleyince gerekli diğer yazılımları yüklüyor zaten.
4. SSD'nin kendi yazılımı varsa yükleyip güncelleme yapın.
5. SSD kullananların yapması gereken ayarları yapın. (SuperFetch kapatmak gibi.) Aşağıya linki bırakıcam.
6. Bilmiyorsanız OC yapmayın. Sadece XMP açın.
7. Güç seçeneklerinden yüksek peformansı seçin. Tasarruf seçiliyse işlemci düşük frekansda çalıştığı için performans düşer.
8. Xbox DVR kapatın.
9. Arkaplanda çalışan antivirüs, Origin, Uplay, Chrome gibi programları kapatın.
10. Aynı RAM'den bir tane daha alıp Dual Channel yaparsan peformans artışı olacaktır.
11. Radeon ayarlarından görüntü tekrarını kapatmak, kartı performansa çekmek işe yarayacaktık. Detaylı ayarları hatırlamıyorum bilgisayarda değilim şuan. Chill, Boost gibi ayarları kapatmanı tavsiye ederim. Bunları deneyerek bulman daha iyi. Boost bazen çok işe yararken bazen sorun çıkarabiliyor mesela. Peformansa etki eden ayarlar da var.
12. Bunları yaptıktan sonra Afterburner ile oyun içi değerleri atarsanız bir sorun var mı bakabiliriz.
Sıcaklıklar gayet normal. Witcher 3 Ultra 1080p ayarlarda 50-55 FPS de normal. Sıcaklık 78-80 dereceyi bulursa termal macun değiştirme vaktin gelmiş demektir. O sıcaklıklara kadar endişe edecek bir şey yok.
9900K, 3600 Mhz RAM ile RX 570 testi yapılan videoları izlersen performans farkı olması normal. Kullandığın sürücüler, Dual Channel RAM, arkaplandaki yazılımlar, Windows sürümü gibi birçok etken ufak da olsa performansı etkileyecektir.
Bunları yaparken ihtiyacın olabilecek bütün kaynakların linkini bırakıyorum.
Windows 10 Sürüm 22H2 resmi Microsoft Türkçe ISO dosyasını buradan indirebilirsiniz. Format atmak yerine dosyalarınızı kaybetmeden sadece son sürüme yükseltmek istiyorsanız Microsoft'un bu aracını indirip çalıştırmanız yeterli. İndirin: Windows 10 Sürüm 22H2 64 Bit Türkçe | Resmi Microsoft ISO...
Bu konuda SSD aygıtımızdan tam verim almak için ve bellek hücrelerinin daha az hasar görmesi için yapılması gereken ayarlara değineceğim. ● En iyi SSD deneyimini sunan Windows işletim sistemi Windows 10'dur. Mümkünse en son sürümde güncel kalın. ● BIOS'tan SATA modunu "AHCI" olarak seçin...
Windows 10 üzerinde yer alan oyun çubuğunu ve oyun DVR ayarını nasıl kapatacağınızı bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. Windows 10 üzerinde yer alan oyun
İşlemci, ekran kartı, RAM gibi parçalar hiçbir zaman birebir aynı değerleri vermez. Parmak izi gibi düşün hepsi birbirinden farklıdır. Aynı karttan biri 3 derece sıcak çalışır, biri 3 fps az verir. Onun haricinde performansa etki eden bin tane faktör var. Sıcaklık da performans da gayet iyi endişe edecek bir şey yok. Yine de içinin rahat etmesi ve en iyi verimi alman için gereken her şeyi yukarıda yazdım.