Dağ bisikleti alınmalı mıdır?

Sürekli asfaltta veya sahillerde kullanılacaksa yol bisikleti daha iyi olur fakat ben yola bakmam her yere girerim diyorsanız dağ bisikleti alabilirsiniz.
 
Aynı model mi bilmem ama aynı marka ve şekli sizin söylediğinize aşırı benzeyen bir bisikletim var. Dedikleri doğru biraz daha yoruyor ama istediğiniz her şeyi yaparsınız. Ben sıkılınca boş arsalara dalabiliyorum bir şey olmuyor. Yol bisikletlerinde süspansiyon sert ya da hiç olmadığından onlar toprakta zorlanıyor.
Süspansiyon farkını anlamanın en kolay yolu şu: Eğer masanızda tekerlekli, inip kalkan bir sandalye varsa ona oturup biraz zıplayın. Bu yol bisikleti süspansiyonu.
Sonra da koltukta yapın aynısını. Bu da dağ bisikleti süspansiyonu.
 
Nerede süreceğine göre değişir. Türkiye'de yollar problemli olduğu için yol-yarış bisikletleri pek önermem amortisör olmadığından yoldaki bozukluğu hissediyorsunuz ve malum yollar genelde çok bozuk oluyor ve çok fazla kasis var, yol bisikletleri için kasisler baş belasıdır.
Şehir bisikletleri ise eğer çok eğimli bir yerde yaşamıyorsan ve arnavut yollar veya asfalt yol varsa alabilirsin.
Dağ bisikleti genelde toprak ve taşlı yollar, eğimli yollar için idealdir.
 
Yaklaşık 4 yıldır Bianchi Snap kullanıyorum. Ve herkesin yazdığı gibi düz yollarda yorucu oluyor. İstanbul gibi bir yerde yaşamıyorsanız Dağ Bisikleti öneririm. Özellikle benim yaşadığım yerde yollar çok bozuk süspansiyon olmasa ne yapardım bilemem.
 
Bana göre Türkiye'de ne yarış bisikleti ne de mtb(dağ bisikleti kullanılır) hybrid en iyisidir ayrıca Carraro, Bianchi, Salcano marka bisikletleri önermem eğer bütceniz var ise canadole, cube, specilazed, hoy tarzı markaları öneririm ama illa mtb tarzı bisiklet alacağım diyorsanız e mtb öneririm İstanbul'da çok iş görüyor insanı yormuyor elimde canandolenin yarış bisikleti var şu anda 40k TL'den daha fazla e mtbden daha çok yoruyor İstanbul'da ucuz yollu olarak hoy shizouka 002 öneririm İstanbul içi kullanıyorum bayağı memnumum ayrıca 26 jant bisiklet almayın bir zaman sonra küçük kalır 26 jant bayır çıkmak için iyidir ama inmek için iyi değildir yavaş kalır minimum 27.5 en fazla 28 öneririm bisiklet ile çok fazla profesyonel bilgim var eğer yardım istersen yardım ederim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı