Daha önce yaşadığınız sınav olayları

Bir sınavdan 60 almıştım hoca sınıfta çözüyordu bende bize verdi diye çantama attım eve götürdüm. Daha sonra hoca arıyor bulamıyor nerede bu kağıt diye. Sonra aynı sınavı tekrar oldum 90-96 arası bir şey almıştım. O kağıtta sınav olurken çantamda duruyordu.
Biraz karışık oldu.
 
Sonradan aklıma geldi 5. Sınıfta hoca söz sanatları sınavda çıkacak demişti hoca sonra uyarıp diğer isimleri ile çıkabilir demişti. (intak, mübalağa vs.) Sıraya kopya yazmıştım çıkçak diye sınavı çözdüm ama sınavda söz sanatlarının "s" si çıkmadı. xD
 
Biz kelebek sistemiyle sınav oluyoruz bu yüzden her sınava farklı sınıflarda farklı kişilerle girmek durumundayız.

Geçen sene yanımdaki tanımadığım bir kız öğrenci şu uç kutusu sende dursun, bende bir tane var hoca şüphelenmesin dedi. Ben de rica etti diye bir şey demedim, dik bir biçimde önümde duruyordu uç kutusu. Sonra fark ettim ki üstünde küçük yazılarla kopyalar var, ne yazık ki bunu sınav görevlisi olan hoca da fark etti.

Apar topar sınav kağıdım elimden alındı ve disipline gönderildim, olayı açıklamam yaklaşık 1 saat sürdü. Uç kutusunun üstündeki yazıların bizim müfredatta olmadığını öne sürerek konuyu kapattım Allah'tan 😄

Ucuz kurtarmışsınız yeminle hocam.
Benim öyle ilginç bir şey yok. Sadece okul şöyle 2-3 günlüğüne açılmıştı ya sonbaharda. O zaman gidip İngilizce sınavı olmuştuk. Biri MEB biri okulun kendi sınavıydı. Okulun kendi sınavının süresi normaldi ama MEB sınavı için 1 saat 20dk süre verilmişti. Ben 10dk da bitirdim. 1 saat 10dk boyunca totomun üstünde oturdum. Bir an orada can vereceğimi sanmıştım.
 
Bunu belki anlatmışımdır ama güzel bir olay, herkes görsün. :D

Annem hasta olduğu için bir süre ona bakmam gerekmişti. Bu nedenle de olacak Edebiyat sınavına hazırlanamamıştım. Sabahlamama rağmen hazır hissetmiyordum. Ben de kopya çekmeye karar verdim. Annemi üzmemekti amaç.

Neyse sınava telefonla girdim, en arka sıradayım. Çok dikkatli kopya çekiyorum. Hoca da hiç bakmıyor ama dolaşmaya çıktı işte.

Telefonu iç cebime koydum. Sınavla uğraşır gibi yapıyorum. Hoca yanıma geldi. Omuzuma iki kez vurdu ve gitti... O kadar utanmıştım ki. Sınavın kalanını kendim yaptım ve kopya çektiğim yerleri silip boş bıraktım. Nihayetinde 80 civarı bir şey almıştım.

Bunu yapan hocam şimdi rahmetli oldu, Allah uzun ömürler versin. Bana da iyi bir ders verdi.
 
Hocam bu sınav sayılmaz ama: Ben geçen yıl liseye başlama heyecanıyla falan baya savsaklamıştım soruları falan bilemezdim %80 uyurdum derslerde. Her neyse 2. dönem oldu geçen yıl 1 yıl 1 ay civarı abim gelmişti bende gelmiştim okuldan abim çok güzel bir liseden çok iyi bir üniversiteye gitmişti hal böyle olunca dedi ki ders çalıştırayım sana, neyden başlayalım diye. Tabi ne bileyim ben biyoloji bi' sürü yabancı kelime cart curt(Tabi şimdi olsa ağlatırım soruları ama o zamanlar yabancıydı işte bana.) dedim biyolojiden başlayalım. O hafta sonu ful biyoloji kastım böyle koca dönemi bitirmiş, bizim konularımızın önüne geçmiştik. Haftasonu tatili bitti. Atladım otobüse vardım pansiyona. O hafta yine yatıyordum biyoloji dersinde o sıralarda bi de en yakın arkadaşımla aramız hiç iyi değildi, işte teneffüsten beri yatıyordum hocada derste sever öyle gıcıklık yapmayı. Dedi Ramazan kalk şu soruya bak. Ama nasıl emin böyle kendinden yapamayacağımı nasılda biliyor(Tabi ders çalıştığımı da bilmiyordu.). Kalktım böyle yavaşça gözlerimi tam açamadan kısacık bi' süre baktım doğru ve cevabı dedim. Hoca afalladı tabi. Ciddiyim yalan söylemiyorum kaç yıllık öğretmen kendi bilgisini sorguladı ve ön sıralarda ki çalışkan kız tayfaya doğru mu diye sordu. Onlarda doğru hocam diyince tüm sınıf nasıl diyim baya bi şey olmuştu böyle vay anasını be helal olsun gibisinden. Baya bi havam gibi bişey olmuştu bu olaydan dolayı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı