Daha önce yurt dışına çıkmamış birine schengen vizesi çıkma olasılığı nedir?

527998

Decapat
Schengen vizesine başvurursam çıkar mı acaba ve hangi ülkeler daha kolay veriyor? Daha önce yurt dışına çıkmadığımı varsayarsak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vize başvurularında belirli hukuki kriterler dışında tamamen rastgele bir karar mekanizması olduğunu düşünüyorum. Sosyal ve ekonomik olarak herhangi bir sorun olmamasına rağmen evraklar her şey tamamdı Amerika vizesi verilmedi. Örneğin konsolosluk içerisinde 5 konsül vardı 3 tanesi çok kısa sohbet edip onayları verip gönderiyordu. Bana gelen kadın yüzüme bakmadı selam verdi ve reddetti. Daha detaylı bilen varsa aydınlatsın. Ama ben bir kriter olduğunu düşünmüyorum.

Vize başvurularında belirli hukuki kriterler dışında tamamen rastgele bir karar mekanizması olduğunu düşünüyorum. Sosyal ve ekonomik olarak herhangi bir sorun olmamasına rağmen evraklar her şey tamamdı Amerika vizesi verilmedi. Örneğin konsolosluk içerisinde 5 konsül vardı 3 tanesi çok kısa sohbet edip onayları verip gönderiyordu. Bana gelen kadın yüzüme bakmadı selam verdi ve reddetti. Daha detaylı bilen varsa aydınlatsın. Ama ben bir kriter olduğunu düşünmüyorum.

Tabii ki kendi kuralları var aralarında fakat genelde görevlinin insafına kalıyorsunuz. Sonuç olarak o ülkenin temsilcisi istediğini yapar.

Zamanında Erasmus gibi bir programla başvurduğum bana bile ilkinde red ikincisinde de tam programımın günü kadar vermişlerdi, şu sıralar istedikleri evraklar dışında arkadaşların dediği gibi biraz da kişisel tercih devreye giriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı