Y
Yunusemre3456
Ziyaretçi
Olsa da yesek
"Binayı çökeltebilir" bir tür espiriydi. Şimdi şöyle düşün mevcut durumda yani bugün ki kullandığımız şekli ile UPS ve masaüstü bilgisayar kasası ayrı ayrı dediğiniz şeyi zaten yapabiliyor. Bu durumda bahsettiğiniz şey masaüstü bilgisayarlara veya kullanıcılara ne kazandıracak?Herkes şu yüzden olmaz bu yüzden olmaz demiş hatta binayı çökertebileceğini söylenmiş ama zaten böyle bir bileşen çıkarsa 5 tonluk bir şey olmaz en fazla ortalama bir PSU ağırlığında olabilir o kadar. Adamlar laptop bataryası üretirken nasıl ince ve hafif olmasına dikkat ediyorsa masaüstü sistem için de öyle dikkat edebilirler.
Masaüstü sistemde güç tüketimi laptoplara göre yüksek olduğunu katılıyorum fakat elektriksiz 5 saat cayır cayır oyun oynatmasını iddia etmiyoruz zaten. Elektrik kesintisi olduğunda PC güç tasarrufu moduna geçip "30 DK içinde PC'yi kapatın" uyarısı verebilir bu kadarı kafi. Ayrıca batarya bileşeni çıktığı zaman diğer bileşenler de buna uyumlu üretilmeye başlayabilir.
Zaten böyle bir gelişmenin 10 sene içinde olmasını beklemiyorum lakin uçan arabalar üretilmesinden daha gerçekçi buluyorum.
"Binayı çökeltebilir" bir tür espiriydi. Şimdi şöyle düşün mevcut durumda yani bugün ki kullandığımız şekli ile UPS ve masaüstü bilgisayar kasası ayrı ayrı dediğiniz şeyi zaten yapabiliyor. Bu durumda bahsettiğiniz şey masaüstü bilgisayarlara veya kullanıcılara ne kazandıracak?
Bu arada nispeten daha pahalı UPS modelleri USB veya Ethernet arabirimi ile bilgisayarınızla konuşup yazılımsal olarak ayarlama yapabiliyorsunuz.
Masaüstü bilgisayarlarda öncelik performanstır. Taşınabiliyor olması hiç önemli değildir, çünkü üreticiler masaüstü bilgisayarları kurulup yenisi alınana kadar sabit kalacak diye düşünür. Dizüstü dediğimiz bilgisayarlar ise taşınabiliyor olması için üretilmiştir. Masaüstü bilgisayarlarda donanım üreticileri performansı arttırmaya yönelik AR-GE çalışması yaparker dizüstü bilgisayar için üretilen donanımlarda önceliği güç tüketimi, ağırlık vs alır. Uzun lafın kısası hiçbir firma zaten can çekişmekte olan masaüstü bilgisayar piyasası için görece gereksiz böyle bir projeye tek kuruş para vermez. İnsanlarda böyle bir ürün ile diğeri arasındaki fiyat farkını vermeyecektir. Böyle bir ürünün önümüzdeki 100-200 yıl boyunca çıkmayacağının, çıksa bile kimsenin alıp kullanmayacağına dair garanti verebilirim. Ben kullanırım diye atlamasın kimse bugün içinde bataryalar bulunan PSU çıkarsalar fiyatı 2,000$ dan aşağı olamaz.
Yani şimdi kendinizi donanım üreticisinin yerine koyun. Bilgisayarın şebekeden bağımsız çalışmasını sağlayacak bir ürün geliştirmek için bir bütçe ayıracaksınız.
Dizüstü bilgisayarlar üzerinde mi çalışırsınız yoksa Masaüstü bilgisayarlar için mi?
İllede olsun diyorsanız ilk attığım mesajda mantığı anlattım kendi çaba ve beceriniz ile yapabilirsiniz ama bileşen üreticilerinden böyle bir şey beklemenizin mantığını anlayamadım. Bugün yeterli maddi imkana sahip kaç kişi mecbur kalmadıkça masaüstü bilgisayar kullanıyor ki, ne ben ne de çevremdeki insanlar yüksek performansa ihtiyaç duymadığı sürece her işini laptoplarla hallediyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.