Dahili HDD Harici HDD Gibi Nasıl Kullanılır?

268227

Kilopat
Harici HDD'ler pahalı, bir tane dahili HDD alıp onu taşınabilir şekilde kullanmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim, bu mümkün mü? Dosyalarım, fotoğraf, video ve bazı belgeleri bu HDD'te saklamak istiyorum.

Sallanmalarda bozulur, yazık edersin. Vazgeç bu sevdadan :) Alacaksan SATA- USB dönüştürücü kablo alıp yapabilirsin.
Hocam linkini attığım üründe yumuşak kısımlar var diye biliyorum ama yine de bozulma ihtimali var mı?

1673193155357.png

HDD'lerin ucuz olmasının sebebi var :) Sabit durması lazım. Hatta sabit durmasına rağmen yoğun kullanımda bozuldukları için kendi içlerinde de farklı yapıda olanları var :) Onlarında SATA SSD'ler kadar olmasa da onlara yakın fiyatları var. Uyandırayım :)

HDD'lerin ucuz olmasının sebebi var :) sabit durması lazım. Hatta sabit durmasına rağmen yoğun kullanımda bozuldukları için kendi içlerinde de farklı yapıda olanları var :) onlarında SATA SSD'ler kadar olmasa da onlara yakın fiyatları var. Uyandırayım :)

Bu açıdan bakarsak Laptop'lar mobil cihazlar olduğu için tüm laptopların HDD'leri bozulma tehlikesi altında, bazı üreticiler sarsıntı anında okuma yazma yapmayı bırakan HDD'ler de üretmişlerdi. Kaldı ki HDD'ler taşınırkende ziyade çalışırlarken bir darbe veya sarsıntıya maruz kalırlarsa zarar görürler. Ben eski laptop'umdan çıkan 6 yıllık HDD'i 2 yıldır bu şekilte kullanıyorum ve henüz bozulmadı.

Bu açıdan bakarsak Laptop'lar mobil cihazlar olduğu için tüm laptopların HDD'leri bozulma tehlikesi altında, bazı üreticiler sarsıntı anında okuma yazma yapmayı bırakan HDD'ler de üretmişlerdi. Kaldı ki HDD'ler taşınırkende ziyade çalışırlarken bir darbe veya sarsıntıya maruz kalırlarsa zarar görürler. Ben eski laptop'umdan çıkan 6 yıllık HDD'i 2 yıldır bu şekilte kullanıyorum ve henüz bozulmadı.
Babamın 2012 yılında çıkmış 10 yıllık HDD'si var. Yine muhtemelen aynı yıllarda çıkmış Sata 1 destekleyen bir HDD kutusu almış. Hala çalışıyor :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı