Saçım uzayınca neredeyse kıvırcıklaşacak derecede dalgalıydı. Ben de bir aralar merak salmıştım ve bazı tavsiyelerim olacak.
Saç uzatmak çok emek isteyen bir süreçtir. Çok uzun aylar beklemeniz gerekebilir ve bu süreç içerisinde saçınız belli bir modeli tutmayacağı için vazgeçmek isteyebilirsiniz. İlk tavsiyem, eşit uzatmak. Ben normalde saçlarımı, yanlar kısa üstler uzun olarak kullandığımdan ilk uzatma girişimim başarısız olmuştu, üstler ayrı bir dünya altlar ayrı bir dünyadaydı. Sonrasında saçımı 3 numaraya vurdum yanlar ve üstler eşit uzadı, böylesi daha iyi oluyor ama kimisi de sadece üst taraftan başlıyor uzatmaya. Ben uzatırken saçıma besleyici yağlar, kremler sürüyordum. Argan yağı, Procsin markasının Boom Butter krem-yağı(Saç uzatma etkisi vardı) gibi şeyler kullanıyordum. Fakat size bilhassa krem,yağ öneremeyeceğim çünkü bunu kendi saç yapınıza ve eksiklerinize göre(dökülme varsa onarıcı vs gibi) kendiniz belirlemeniz gerekmekte. Saçınızı her gün yıkamayın, bırakın biraz yağdan beslensin ama saçınız komple yağ olmasın, 2 günde bir duruma göre 3 günde bir yeterli olacaktır. Son olarak en önemlisi, saç uzatmak kuvvetsiz saçlara göre değildir. Çok fazla dökülme yaşayabilirsiniz.