İşlemci ve ekran kartının birbirini tamamlayamaması durumudur. Bu durumda ise beklenen performans alınmaz, alınamaz. (Genelde ekran kartı ve işlemci)Darboğazı nasıl anlarız ve yaklaşık ne kadar darboğaz olduğunu nerden anlarız? internette görüyorum test sonucunda %10 darboğaz oluyor vs. diyorlar ama nasıl anlıyorlar %10 olduğunu?
İşlemci ve ekran kartının birbirini tamamlayamaması duru mudur? Bu durumda ise beklenen performans alınmaz, alınamaz.
Sadece işlemci ve ekran kartı darboğazı yok. RAM darboğazı, PSU darboğazı, termal darboğaz gibi bir çok darboğaz çeşidi var.İşlemci ve ekran kartının birbirini tamamlayamaması durumudur. Bu durumda ise beklenen performans alınmaz, alınamaz.
Onu biliyorum fakat darboğaz olduğunu msi Afterburner ile nasıl anlıyorlar ve yüzde kaç darboğaz olduğunu nasıl anlıyorlar.
Paranteze dikkat etmediniz sanırım.Sadece işlemci ve ekran kartı darboğazı yok. RAM darboğazı, PSU darboğazı, termal darboğaz gibi bir çok darboğaz çeşidi var.
Sadece işlemci ve ekran kartı darboğazı yok. RAM darboğazı, PSU darboğazı, termal darboğaz gibi birçok darboğaz çeşidi var.
Arkadaşa cevap yazmıştım. %100'den ne kadar az ise o kadar söylüyorlar. %95 kullanımda %5 darboğaz var gibisinden. Ama tabii işlemci kullanımları daha önemli.PSU, RAM, harddisk, işlemci darboğazı i biliyorum ama anlatmaya çalıştığım adamlar MSI Afterburner ile nasıl anlıyorlar? Işlemci %80 kullanıyor ekran kartı %95 civarında dolanıyor. Şu kadar darboğaz var diyebiliyor buna bakarak.
Bir videoda görmüştüm buna yakın değerler vardı ve adam %10 darboğaz var diyordu direk.Arkadaşa cevap yazmıştım. %100'den ne kadar az ise o kadar söylüyorlar. %95 kullanımda %5 darboğaz var gibisinden. Ama tabii işlemci kullanımları daha önemli.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.