Darboğaz nedir ve nasıl anlaşılır?

Akay Uzun

Hectopat
Darboğazı nasıl anlarız ve yaklaşık ne kadar darboğaz olduğunu nerden anlarız? internette görüyorum test sonucunda %10 darboğaz oluyor vs. diyorlar ama nasıl anlıyorlar %10 olduğunu?

Darboğazı nasıl anlarız ve yaklaşık ne kadar darboğaz olduğunu nerden anlarız? internette görüyorum test sonucunda %10 darboğaz oluyor vs. diyorlar ama nasıl anlıyorlar %10 olduğunu?
İşlemci ve ekran kartının birbirini tamamlayamaması durumudur. Bu durumda ise beklenen performans alınmaz, alınamaz. (Genelde ekran kartı ve işlemci)

Onu biliyorum fakat darboğaz olduğunu msi Afterburner ile nasıl anlıyorlar ve yüzde kaç darboğaz olduğunu nasıl anlıyorlar.
Sadece işlemci ve ekran kartı darboğazı yok. RAM darboğazı, PSU darboğazı, termal darboğaz gibi bir çok darboğaz çeşidi var.
Paranteze dikkat etmediniz sanırım. :)

Sadece işlemci ve ekran kartı darboğazı yok. RAM darboğazı, PSU darboğazı, termal darboğaz gibi birçok darboğaz çeşidi var.

PSU, RAM, harddisk, işlemci darboğazı i biliyorum ama anlatmaya çalıştığım adamlar MSI Afterburner ile nasıl anlıyorlar? Işlemci %80 kullanıyor ekran kartı %95 civarında dolanıyor. Şu kadar darboğaz var diyebiliyor buna bakarak.

PSU, RAM, harddisk, işlemci darboğazı i biliyorum ama anlatmaya çalıştığım adamlar MSI Afterburner ile nasıl anlıyorlar? Işlemci %80 kullanıyor ekran kartı %95 civarında dolanıyor. Şu kadar darboğaz var diyebiliyor buna bakarak.
Arkadaşa cevap yazmıştım. %100'den ne kadar az ise o kadar söylüyorlar. %95 kullanımda %5 darboğaz var gibisinden. Ama tabii işlemci kullanımları daha önemli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı