Dareu EK75 Pro vs Aula F75

Merhaba bu iki klavye arasından malzeme, yapı kalitesi ve driver vs sorunsuzlupu açısından hangisi tercih edilmelidir?
EK75 Pro'nun versiyonları mevcut sanırım.

Bahsettiğim ürün bu model:

Aula F75 herkes tarafından biliniyor okuduğum kadarıyla.

Fakat gümrük vs olaylarından dolayı sıfır kapalı kutu şeklinde alacağım buna karar verirsem.

EK75 Pro da benim için artı olarak daha önce alışveriş yaptığım connectgame'de satılması ve garanti mevcut olması diyebilirim.

Görüşlerinizi merak ediyorum.

EK75 Pro çok daha iyi.

Gönlümden o geçiyor benim de. Diğerinden iyi olduğu yönleri nedir hocam?
Ve beyaz keycapslari benim hoşuma gitmedi, bu klavyeye uyumlu olacak keycaps önermeniz mümkün mü?

EK75 Pro çok daha iyi.

Hocam cevap vermemişsin, hangi alanlarda daha iyi olduğunu belirtirsen burada alacak diğer arkadaşlarda faydalanacaktır.
Benim ürünüm kargoda şu an o yüzden bir inceleme de bulunamıyorum.

Son düzenleme:
Genel olarak kullanılan parçalar vs. çok daha kaliteli Dareu'da ve Switchleri falan sırf kendine özel üretim haliyle çok daha tok bir klavye. Malzeme kalitesi de haliyle daha kaliteli.
Emin misiniz bundan? Dareu baya fason çin klavyelerinden halli duruyor malzeme kalitesi olarak. Tokluk olarak da Aula F75'e kıyasla daha kötü olduğunu söyleyen arkadaşlar vardı. Daha iyi olmasını geçtim kalite olarak Aula'ya yakın bir klavye gibi bile durmuyor.

Bunların alayı fason mal zaten. Aula F75'i çok fazla sorun yaşandığını belirten konulara denk geldiğim için sildim listemden. Fakat fotoğraflarda veyahut videolarda herhangi bir kalite farkı gözlemlenemiyor. Neye dayanarak Aula'ya yakın olmadığını düşündünüz merak ettim.
Tabii iki klavyeyi de karşıma alıp canlı olarak incelemedikçe kalitesi hakkında benim yorum yapmam biraz abes olacak.

Katılamıyorum maalesef, elimde hem EK75 Pro hem de F75 var. EK75 Pro beklentilerimi karşılayamadı, normalde sıkıldığım için F75'i satıp EK75 Pro'ya geçmeyi düşünüyordum. Yarın iadeye vereceğim dostumuzu. F75 kasa ve stab kalitesi olarak bayağı üstün. Switch'ler yakın diyebilirdim fakat yağlama işlemi bayağı kötü yapılmış Dareu'da, çok fazla lube kullanmışlar sanırım.

Son düzenleme:

Sizi ben pek anlayamadım. Size danıştığımı hatırlıyorum daha dün. Siparişi vermeden önce.
Yine Aula'nin bir tık iyi olduğunu ama aralarında aman aman bir fark olmadığını, Aula'nin bir tık daha üstün olduğunu yazmışsınız. Burada kasa ve stab kalitesi "bayağı " üstün demişsiniz. 1 Günde fikrinizi değiştiren durum nedir?

İkisi arasında detaylı bir kalite karşılaştırma rehberi yapmanız mümkünse çok iyi bir içerik olabilir.
Bu iki klavyeyi ciddi ve reel bir şekilde karşılaştıran içerik neredeyse yok.
Gerekirse bende iade edeyim .

Aula, fakat çok büyük bir fark yok aralarında. İkisi de tercih edilebilir.
.

Yanlış yönlendirme yaptıysam kusuruma bakmayın hocam, benim de elime bugün geçti ürün. Gelene kadar tam yukarıda yazdığım mesaj gibi düşünüyordum araştırdıklarım kadarıyla, ayrı bir şekilde EK75'in tek başına incelemesini yapacaktım. Belki yazdıklarınız sonrası beraber yapabilirim, üşenmezsem tabii

Şimdi ürüne gelelim, kesinlikle kötü bir klavye değil. Fakat kasa kalitesi olarak F75'in daha tok olduğu kesin, aynı şekilde EK75 Pro'nun stab'leri başarısız. 1 tane stab düzgün ses veriyor, o da backspace tuşu. Diğerleri çok boğuk, ya fazla lube'lanmış ya da stab kalitesiz. Switch'ler güzel, hakkını yiyemem ama yine lube işlemi fazla yapılmış, sesi çok boğulmuş switch'lerin. Bu dediklerim dışında aydınlatma olarak da F75'in daha üstün olduğunu düşünüyorum, ayrıca F75'in keycap'leri de biraz daha kaliteli. Sonuca gelirsek iade etmelik bir şey yok gibi, benim zaten elimde F75 olduğu için iade edeceğim. Tek klavyeniz EK75 ise kalabilir bence.

Edit: Ekleme olarak EK75'in gasket-mount'u daha esnek. Kişisel bir durum olduğu için şu daha iyi diyemem ama Dareu'nun daha yumuşak bir yazım hissi olduğunu söyleyebilirim. Elimdeki F75 Graywood V3'lü model onu da belirteyim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…