Çözüldü Dark Freezer X128 işlemci soğutucusunun fanının RGB ışığı çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nadis

Hectopat
Daha fazla  
2 fanlı kule tipi bir soğutucu aldım. Montajını yapıp 4 pinli soketleri anakartın üzerindeki pinlere taktım ancak iki fan da çalışıyor olmasına rağmen bir fanın RGB ışığı çalışmıyor, sadece başlangıçta birkaç saniye çalışıp kapanıyor. Bilgisayar açıldığında ise RGB ışığı sönüyor benim için çok önemli bir detay değil ama ikisinin de yanıyor olması tabii ki daha güzel olur.

İlk başta soğutucunun kutusundan çıkan iki fanı birleştiren kabloyla anakarta bağladım ama “cpu fan error” dedi ben de nasıl olsa anakartımdaki pinler boşta diye ayrı ayrı bağladım. Bu sefer de sadece CPU 2 pinlerine bağladığım fanın ışığı çalışmaya başladı. Diğer varyasyonları denediğimde değişen tek şey 2 fandan hangisi yanıyorsa o yanmamaya başlayıp diğerinin yanması oldu. Başlangıçta yanıyor olması bağlantısının olduğunu gösteriyor ancak sadece başlangıçta yanıyor olması garip. İkisinin de yanması için nasıl bir şey yapabilirim yardım eder misiniz?

Düzeltme: Bazen çok silik bir vaziyette ışık görülebilir oluyor.

Aldığım soğutucu Dark Freezer X128.

Sistem özellikleri;

• ASUS GeForce Dual RTX 2060.
  • AMD Ryzen 5 3600.
  • ASUS Prime B450M-A
  • Apacer Panther AS340 480GB SSD.
  • Seagate Ironwolf 1TB HDD.
  • Gamepower Horizon Gaming mesh panel 650W 80+ Bronze.
Sorunu çözdüm fan kablolarını soğutucunun içinden gelen fan birleştiriciye takıp anakarta bağladığımda cpu fan pinlerine değil cha fan pinlerine bağlamışım o yüzden sistem"cpu fan error" hatasını vermiş. Şuanda birleştiriciyle birlikte cpu fan pinlerine taktım ve ikisi de sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı