Dark Guardian Pro ARGB kontrolcüsünü anakarta bağlamak

Taktım hocam hatta sıvı soğutmamın ARGB kablosunda erkek bu kablodan vardı çoğaltma için ilk o kabloyla kontrolcünün kablosunu birleştirip anakarta taktım ama çalışmadı bende sıvı soğutucunun ARGB bağlantısını yapmadan sadece kontrolcüden çıkan(dediğiniz kabloyu) anakarta bağladım ama yine kontrol edemedim.
Kontrolcüye SATA güç kablosunu bağladım, fanların ARGB ve güç kablolarını bağladım, kasa üzerinde mod değiştirmeye yarayan 2 pinli bir kablo var onu da bağladım, geriye dediğiniz kablo 3 pinli ARGB, 3 pinli CPU fan a takılan türden bir kablo ve yine 3 pinli Gigabyte kartlarına özel ARGB kablosu boşta kaldı. Bu ARGB kablosunu kasada bulunan ARGB girişine taktım ama çalışmadı.

Anakart ne kullanıyorsun hocam? 2pinli kablo dediğiniz o kontrolcüye bağlanan kısım olması lazım, onun diğer ucu da anakarta takılıyor.
Normal de ARGB kablosunu anakarta taktığınızda kumanda pasif oluyor bende sizde de öyle olmuştur muhtemelen.

Anakart ne kullanıyorsun hocam? 2pinli kablo dediğiniz o kontrolcüye bağlanan kısım olması lazım, onun diğer ucu da anakarta takılıyor.
Normal de ARGB kablosunu anakarta taktığınızda kumanda pasif oluyor bende sizde de öyle olmuştur muhtemelen.
Msı b560m Pro vdh kullanıyorum hocam
Bahsettiğim iki pinli kablo kasanın üzerinde reset tuşunun yanında yer alan bir tuşun kablosu sadece ışıkların rengini değiştirmeye yarayan bir kablo.

Buna benzer mi hocam senin fanların kontrolcüsü ve pinler?

IMG_20220402_145715.jpg

IMG_20220402_145701.jpg

IMG_20220402_024443.jpg

O 2pin reset tuşuna giden de bu değil mi reis?

1650886169027.png

Son düzenleme:
Argb pini standart aynı ama fan güç pinleri aynı değil hocam sizinki 6 pin sanırım

Jrainbowa takıyosundur muhtemelen bende de aynı MSI marka anakart var. Peki MSI Center'dan doğru yaptıgına emin misin usta?

Olur reis :D istersen DC falan vereyim oradan at Discord kullanıyorsan.

Hocam yani doğru yaptığımı düşünüyorum. MSI Center'dan RGB bölümüne giriyorum şu an adı aklıma gelmedi oradan JRAINBOW yapıyorum ama değişiklik olmuyor ama sıvı soğutmanın ARGB kablosunu aynı yere taktığımda MSI Center'dan istediğim renge ayarlayabiliyorum. Acaba 3 pin ARGB kablosunda sıkıntı mı var diye düşündüm. Egzoz fanın ARGB kablosunu sıvı soğutucuyla birleştirdim. Sıvı soğutucunun renk ayarıyla senkron bir şekilde çalıştığını gözlemledim ve ayrı olarak parlaklık ayarı bile yapabiliyorum egzoz fana.

Hocam yani doğru yaptığımı düşünüyorum. MSI Center'dan RGB bölümüne giriyorum şu an adı aklıma gelmedi oradan JRAINBOW yapıyorum ama değişiklik olmuyor ama sıvı soğutmanın ARGB kablosunu aynı yere taktığımda MSI Center'dan istediğim renge ayarlayabiliyorum. Acaba 3 pin ARGB kablosunda sıkıntı mı var diye düşündüm. Egzoz fanın ARGB kablosunu sıvı soğutucuyla birleştirdim. Sıvı soğutucunun renk ayarıyla senkron bir şekilde çalıştığını gözlemledim ve ayrı olarak parlaklık ayarı bile yapabiliyorum egzoz fana.

Hocam belki o çoklayıcıdan gelen aparatta sıkıntı vardır bende de öyle olmuştu hatta kasa fanlarından birinin LED'leri yandı :D Anakartta kaç tane JRAINBOW giriş var?

Hocam belki o çoklayıcıdan gelen aparatta sıkıntı vardır bende de öyle olmuştu hatta kasa fanlarından birinin LED'leri yandı :D Anakartta kaç tane JRAINBOW giriş var?
1 tane hocam
Hocam bu arada valorant veya pubg oynuyor musunuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı