Dark Guardian sıcaklık nasıl etkiler?

Anladım, ama halihazırda kasanın hava sirkülasyonu çok kötü. Bu alacağım soğutucuya nasıl etki eder? Mesela şuan 80 derece gördüğüm bir oyunda 50 derece görmektense 60 mı görürüm o kadar uçurum olur mu arada?
Kasanızın cam panelini çıkarıp bir de öyle oynayın. Bakalım kaç derece fark ediyor.
İstediğin kadar hava sirkülasyonu kötü olsun. Önce işlemcinin soğutucusunu değiştirmeniz lazım ondan sonra bütçe kalırsa kasa değiştirirsiniz.
Kasanın içerisinde hava akımı olmayınca soğutucu hangi havayı alüminyum kanatlarından geçirecek?

Son düzenleme:
Kasanın içerisinde hava akımı olmayınca soğutucu hangi havayı alüminyum kanatlarından geçirecek?
En kötü kasada bile belli bir hava sirkülasyonu oluyor merak etmeyin. Söylediğim şey aşırı basit ama insanların kabullenmek istemediği bir şey sanırsam. Işıklı kasa alırsanız daha iyi soğutur yazmam lazımdı sanırım doğru söylüyorsunuz. :)

En kötü kasada bile belli bir hava sirkülasyonu oluyor merak etmeyin. Söylediğim şey aşırı basit ama insanların kabullenmek istemediği bir şey sanırsam. Işıklı kasa alırsanız daha iyi soğutur yazmam lazımdı sanırım doğru söylüyorsunuz. :)
TX K3 kasasında 70 derecelere çıkan işlemcim (soğutucuyu sök-tak yapmadan direkt anakartla) Sharkoon Pure Steel RGB kasaya geçince 62 dereceye düştü. GPU ise 66'dan 60'a düştü.
Yani kasanın CPU ve GPU sıcaklığa etkisi büyük.

Ayrıca markalar dahi önleri mesh panele geçmeye başladı. Yani mesela ışıklı mışıklı olması değil, kasa içerisinde güzel bir pozitif veya negatif hava akımının olması.

TX K3 kasasında 70 derecelere çıkan işlemcim (soğutucuyu sök-tak yapmadan direkt anakartla) Sharkoon Pure Steel RGB kasaya geçince 62 dereceye düştü. GPU ise 66'dan 60'a düştü.

Ayrıca markalar dahi önleri mesh panele geçmeye başladı. Yani mesela ışıklı mışıklı olması değil, kasa içerisinde güzel bir pozitif veya negatif hava akımının olması.
Doğrudur ama siz arabanızın daha iyi yol tutmasını istiyorsanız önce gidip spoiler takmazsınız, lastikleri değişirsiniz. Ana olay işlemciye ilk temas eden şey. Stok soğutucular R5 ve i5 seviyesi işlemcilerde bence yetersiz. İdare etmelik elbette kullanılır ama 80 derecelere çıkıyor ve gürültülü çalışıyorlar.

Hocam dediğiniz gibi bir değişimi yakın zamanda ben de yaşadım. Soğutucu olarak Arctic Freezer 34 eSports duo kullanmaktayım. Önü cam, sadece yan ve alt tarafında ufak bir boşluk bulunan kasadan, dediğiniz gibi sök-tak yapmadan Dark Guardian Pro kasaya geçiş yaptım. CPU ve GPU sıcaklıklarında, 8-9 derece bir düşüş gerçekleşti. Mesh panelin etkisi büyük kesinlikle.

Hocam dediğiniz gibi bir değişimi yakın zamanda ben de yaşadım. Soğutucu olarak Arctic Freezer 34 eSports duo kullanmaktayım. Önü cam, sadece yan ve alt tarafında ufak bir boşluk bulunan kasadan, dediğiniz gibi sök-tak yapmadan Dark Guardian Pro kasaya geçiş yaptım. CPU ve GPU sıcaklıklarında, 8-9 derece bir düşüş gerçekleşti. Mesh panelin etkisi büyük kesinlikle.
Ses yalıtımı üst düzey olsun diye heryeri kapalı şekilde kasa üreten Be Quite! markası bile tarihinde ilk defa önü mesh panelli kasa üretti. Çünkü diğer türlü ön taraf kapalı\kısıtlı olduğunda diğer markalarla sıcaklık anlamında yarışamıyordu.

Önceki kasadayken sıcaklık değerleriniz nasıldı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı