Dark Guardion Kasa Alınır mı?

Alınır mı yoksa başka tercihlere mi bakılmalı

• Oy verenlerin toplamı
    39
Yer
İzmir
Kasamı değiştirmek istiyorum. Hava akışının yetersiz gelmesi en büyük sebep. Önceki sistemle beraber tahminen 7-8 yıl önce almıştım. Ama maalesef yeni topladığım sistemle beraber ısınma yaşıyorum. Önceki sistemde ön tarafa 2 tane olarak takılabiliyordu ama yeni ve güçlü bir fan alınca ön mesh bölümü ile kasa arasına sığmadı, sadece 1 adet takabildim. Şu an önde 1 adet 12 CM giriş, yanda 2 adet çıkış ( alt ve üst olarak vardı ama üstekini anakartım ısınınca içeriye verdim. Alttakini içeriye vermem lazım ama ekran kartım o zaman ısınıyor. ) Ve arkada 1 adet 8 CM kötü bir çıkış fanı var. Hava akışı berbat durumda ama idare ediyor.
Sonuç olarak sistemime göre bana lazım olan ve içimi rahat ettirecek olan mesh ön panelli ve uygun bir kasa bakıyorum. Ayrıca fan kontrol ünitesi olması avantaj. Sac kalınlığı çok tartışılan bir konu bu tür kasalarda ama üzerine oturmayacağım kenarda duracak sadece. Sizce nasıl kasa?

Alınabilir. Yine de tercih kişinin kendine kalıyor.

Fiyatına göre oldukça iyi, alınır. Üste biraz para koyarsanız MB511 de alınabilir, ama çok da gerek yok.
Bu kasa favorilerim arasındaydı ama Dark'ı yeni gördüm ve fiyat çok iyi geldi. Bütçe sıkıntı değil aslında ama daha uyguna aynı performansı verir herhalde gibi geldi.
Bu kasayı kullanan var mı acaba, beni aydınlatırsa sevinirim.

Merhabalar, konu başlığını gördüm geldim. Dark'ın Guardian kasasını yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum ve size deneyimlerimi aktarmak isterim. Öncelikle Dark Guardian tam bir fiyat performans kasası. Kasa ağır, oldukça geniş ve büyük. Şahsen ben masa altına sığmadığı için yana koydum. Mesh Izgarası çok iyi duruyor ve kasanın hava sirkülasyonuna doğrudan etki ediyor. Hava sirkülasyonu demişken kasanın başarılı bir hava sirkülasyonu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Toz filtreleri gayet iyi ve mıknatıslı olduğu için rahatça çıkarılıp takılabiliyor, güzel ve kaliteli hissiyat verdi bana. Aynı şekilde temperli cam'ı da çok başarılı ve camın sabit durması için oluşturulmuş aparatlar da kolaylıkla açılabiliyor. Plastik kalitesi için üst sınıf diyemem orta sınıfa yakın bir kalitede plastiği var ama şahsen ben kasa seçiminde bu tür detaylara takılmıyorum. Alıp koyacağız üzerine oturacak bir halimiz vs. yok :d Gel gelelim fanlar ve ledlere. Ledler gayet şık ve güzel ayrıca kasa üstünden ayarlanabilir olması güzel olmuş. Fanlar orta sınıf kalitede ama çok iyi hava alıyor ve hava sirkülasyonu açısından beklediğimden çok çok iyi bir iş çıkarttı. Yalnız burada fanlar sessiz diyemeyeceğim. Rahatsız edici kadar sesli ve gürültülü değil ama ufaktan fan sesleri işitiliyor. Yani bana kalırsa fiyatı göz önünde bulundurulduğunda gayet alınabilecek bir kasa. Ben şahsen memnunum.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Kasayı sanırım ekim ayının başı yada ortası gibi aldım ve severek kullanıyorum. Tek sorunu bence kasanın üstündeki usb girişlerinin kalitesiz olması. Mesela logitech kablosuz gamepad bağlıyorum ve dibinde olmama rağmen çekim mesafesi çok az kalıyor hatta bir tık uzaklaşınca algılamıyor. Kasanın arkasına takabileceğim usb uzatıcı port ile çözdüm. Kalitesiz bir uzatıcı hatta yerinden oynatınca o da bağlantısını koparıyor ama sabit olarak gamepad adaptörünü bırakınca yatağıma geçip uzaktan rahat rahat kontrol etmemi sağlıyor. Yani memnun kalamadığım tek yer usb portları oldu, onun haricinde fan sesine alışık olduğum için sıfır ses şartım yoktu. Rahatsız da etmiyor açıkçası beni, iki modu var zaten ben tam performanslı çalıştırıyorum kasa da rahat sirkülasyon olsun diye. Tabi bir de msi mystic light ile kasanın fanlarının ışığı uyumlu denmesine rağmen maalesef anladığım kadarıyla masaüstü uygulamasının kötü olması ve fanlardaki rgb'lerin tam olarak rgb değilde belli renkleri veriyor olmasından dolayı kırmızı yansın diyince yeşil yada beyaz yansın diyince sarı yanıyordu. Yani fanlar ile mystic light kağıt üzerinde uyumlu ama gerçekte uyumsuzlar. Ben üzerinden kontrol ederek sabit renkte kullanıyorum yada film izlerken kapatıyorum. Bu ikisi dışında iyiki almışım kasayı, çok memnunum.

Hiç önemli değil deneyimlerimi paylaşmam güzel oldu, konuyu merak edenler için.

Bu arada ben de katılıyorum, USB giriş yerleri pek iyi ve kaliteli değil. Fakat benim için pek bir sorun yaratmadı. Ayrıca bir şey sormak istiyorum şu fan devirlerini nasıl ayarladınız? Ben kasayı aldığımdan beri gelen fan devriyle dönüyor hiç ellemedim. Gürültülü bir ses çıkartmıyorsa ben de fan devrini tam performans yapıp deneyebilirim.

Kasanın cam değil diğer kapağını sökünce sol üstte fan kontrolcü var. Kontrolcü'nün üzerindeki tuş ile değiştirebiliyorsun. 2 profil var zaten biri low diğeri high. Artık sesten anlarsın hangisi yavaş hangisi hızlı

Teşekkürler bilgi için. Kasanın kapağını sökmek vs. yerine direk buton olarak kasanın başlat düğmelerinin yanında konumlandırılmış olsa daha güzel olurdu. Neyse iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…