Çözüldü Dark Maxima V20 kasada B450 S2H anakart RGB bağlantıları nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MelihGkk

Decapat
Katılım
23 Ocak 2022
Mesajlar
458
Merhaba,

Arkadaşlar şu an kullandığım kasa Dark maxima V20 modeli. Bu kasada ARGB destekli fanlar var fakat bende ki anakart B450 S2 h modeli. Kendim ROG STRIX B550 alacağım onda ARGB desteği var. Sorum şu bu anakartta olan ARGB ucunu direk fanlara mı yoksa kasanın arkasında bulunan fanların bağlandığı kontrolcüye mi takmam lazım, PC'den kontrol etmem için. Ya da çoğaltıcı ile mi takmam lazım anakarta bu fanların ARGB uçlarını. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Çözüm
Kontrolcüden kabloyu ARGB Header'a takabilirsiniz. Daha sonra ise kumandada MB tuşu varsa bununla kontrolü anakarta verebilirsiniz.
Kontrolcüden kabloyu ARGB Header'a takabilirsiniz. Daha sonra ise kumandada MB tuşu varsa bununla kontrolü anakarta verebilirsiniz.
 
Çözüm
Kontrolcüden kabloyu ARGB Header'a takabilirsiniz. Daha sonra ise kumandada MB tuşu varsa bununla kontrolü anakarta verebilirsiniz.

ARGB header dediğiniz anakarttaki ARGB pin girişi mi acaba? Bir de kumanda var RF kumanda. Bunu yaparsam Aura ile eşit sekranizasyon tam şekil de çalışır mı? Kumanda mı resim olarak attım size sayın adminim?
 

Dosya Ekleri

  • 16429343100287214442489081277716.jpg
    16429343100287214442489081277716.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anki Anakartınızın uygulaması ile düz 7 renk kullanılabiliyor ve sadece maksimum parlaklıkta yanıyor LED'ler. Kasanın kendi kontrolcüsü varsa ona takmanız daha iyi olur, ben de kasanın kontrolcüsüne takıyorum kasa fanlarımı ve işlemci fanımı. Yeni anakart aldığınız zaman yener hocamın dediği şekilde yapın ama şu anki anakartınızla da kontrol etmek isterseniz dediğim gibi sadece 7 renk seçilebiliyor:

 
Şu anki anakartınızın uygulaması ile düz 7 renk kullanılabiliyor ve sadece maksimum parlaklıkta yanıyor LED'ler. Kasanın kendi kontrolcüsü varsa ona takmanız daha iyi olur, ben de kasanın kontrolcüsüne takıyorum kasa fanlarımı ve işlemci fanımı. Yeni anakart aldığınız zaman yener hocamın dediği şekilde yapın:


Onu biliyorum hocam zaten. B450 S2 h anakartta sadece RGB 12 Volt desteği var. Ben anakartı değiştireceğim B550 alacağım orada ki ARGB ucunu direk kontrolcüye mi takmam gerekiyor diye merak ettim yani çoklayacı almam gerekli mi diye?
 
Evet hocam. ARGB Header'a takabilirsiniz. Kumandada ise MB tuşu ile kontrolü anakarta verebilirsiniz.
 
Merhaba, yeni bir sistem kurdum ve aynı kasadan aldım. Kendi kontrolcüsü var aynı kumandadan da var. Anakartım MSI Pro B650M-A modeli. Kasanın fanlarının hızını anakart üzerinden nasıl kontrol edebiliriz? Bir de fanların kablosu 3 pinli ama işlemci fanının kablosu 4 pinli. Normalde fan kablosu 4 pinli olmuyor mu bu 3 pinliler nasıl kontrol edilebilecek? Desteklerinizi rica ederim
 

Geri
Yukarı