Dark N10 Pro Fan Değişimi

Daha fazla  
Şimdi öncelikle bende Dark N10 Pro kasa var. Kasadan genel olarak memnunum, hava akışı iyi önü mesh olduğu için. Ama kırmızı veya mavi olarak seçeneği vardı ben de kırmızıyı seçtim. 5. ayını devirecek sistem, kırmızıdan gözüm sıkıldı ve RGB fanlarla değiştirmek istiyorum. Anakartım Gigabyte B450M S2H.

Şimdi RGB fan önerilerinizi alacağım ama öncelikle öğrenmem gereken şeyler var. Kablolama hakkında pek bir bilgim yok. Ben bu kasadaki fanları çıkarttım diyelim, kasanın kendi fan kontrolcüsü var. Yeni aldığım fanları nereye takmam gerekecek, anakarta mı yoksa kasanın fan kontrolcüsüne mi? Tahminimce kasanın fan kontrolcüsüne takarsam RGB'yi kontrol edemeyeceğim ama hızlarını kontrol edebilirim (3 seçenek var zaten tam hız, yarı hız, kapalı). Anakarta takarsam da RGB'yi kontrol edebileceğim ama anlık olarak hızını değiştiremeyecek miyim? Çünkü oyun oynamadığım sırada fanları yavaşlatıp daha az ses çıkmasını sağlayıp oyuna girdiğimde hızlandırırdım, full hızda mı çalıştırmam gerekecek? Şimdi 3 adet alıp sonradan üste de 2 tane atıp egzoz fanı olarak çalıştırmayı düşünüyorum. Biraz fazla sordum ama cevaplayabilecek varsa sevinirim.

3'lü kit alırsanız yanında kontrolcüsü ve kumandası geliyor. Anakarta bağlamadan da renklerini ve hızını ayarlayabiliyorsunuz. Kumanda her modelde olmuyor, tavsiyem kumandalı almanız anakartınız eğer üst düzey değilse adreslenebilir RGB fanları kontrol edemiyorsunuz.

Sitede Gigabyte RGB Fusion ile kontrol edilebileceğini söylüyor. Peki ben bu fanları alsam, diğer fan kontrolcüsünü çıkartmam falan mı gerekecek? Hem PSU'ya hem de anakarta mı bağlamalıyım fanları?

Sitede Gigabyte RGB Fusion ile kontrol edilebileceğini söylüyor. Peki ben bu fanları alsam, diğer fan kontrolcüsünü çıkartmam falan mı gerekecek? Hem PSU'ya hem de anakarta mı bağlamalıyım fanları?
Evet çıkartman gerekiyor. Sadece güç kaynağına bağlayarak kullanabilirsin, anakarta giden fan kablosu yok. Anakartın destekliyorsa renkleri ayarlamak için 3 pinli kabloyu anakartına takman gerekiyor. Linkte ürünün tanıtım videosu mevcut.

Fanlar da hoşuma gitmişti aslında ama anakartımda aRGB pin yok gördüğüm kadarıyla. Sizce onun yerine bunu almam daha mı mantıklı olur?
Biraz araştırdım, pin olmasa bile aRGB fan almaya karar verdim. Kumandadan kontrol etmek daha mantıklı geldi ve üstünde zaten yeterince renk modu var. Dark fanlar yerine Aerocool fanlar nasıl olur? dB olarak daha düşük değerde ve hava akışı olarak daha iyi yazan değerlere göre. Tek düşüncem Dark'a göre bir miktar düşük sanki ışık şiddeti.

Son düzenleme:
Ben zaten onu örnek olsun diye atmıştım. Kumanda üzerinden ışıkların parlaklığı değiştirilebiliyor ama fotoğraflardan anlamak pek mümkün değil. Evde olmadığım için videolara da bakamıyorum. Hoşunuza gittiyse alın bence.

Kardeşim attığım linkte aynı kasada bir sıkıntı yaşadım da görür isen yazdığımı konu açtım oraya bi bakabilir misin ?

Link : Dark N10 Pro hava akışı proble mi? - Technopat Sosyal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…