Şimdi öncelikle bende Dark N10 Pro kasa var. Kasadan genel olarak memnunum, hava akışı iyi önü mesh olduğu için. Ama kırmızı veya mavi olarak seçeneği vardı ben de kırmızıyı seçtim. 5. ayını devirecek sistem, kırmızıdan gözüm sıkıldı ve RGB fanlarla değiştirmek istiyorum. Anakartım Gigabyte B450M S2H.
Şimdi RGB fan önerilerinizi alacağım ama öncelikle öğrenmem gereken şeyler var. Kablolama hakkında pek bir bilgim yok. Ben bu kasadaki fanları çıkarttım diyelim, kasanın kendi fan kontrolcüsü var. Yeni aldığım fanları nereye takmam gerekecek, anakarta mı yoksa kasanın fan kontrolcüsüne mi? Tahminimce kasanın fan kontrolcüsüne takarsam RGB'yi kontrol edemeyeceğim ama hızlarını kontrol edebilirim (3 seçenek var zaten tam hız, yarı hız, kapalı). Anakarta takarsam da RGB'yi kontrol edebileceğim ama anlık olarak hızını değiştiremeyecek miyim? Çünkü oyun oynamadığım sırada fanları yavaşlatıp daha az ses çıkmasını sağlayıp oyuna girdiğimde hızlandırırdım, full hızda mı çalıştırmam gerekecek? Şimdi 3 adet alıp sonradan üste de 2 tane atıp egzoz fanı olarak çalıştırmayı düşünüyorum. Biraz fazla sordum ama cevaplayabilecek varsa sevinirim.