Dark N10 ve Sapphire Nitro+ uyumlu mudur?

Mugi

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Arkadaşlar benim için gerçekten önemli bir konuyu size sormam, danışmam gerekiyor olduğu için buraya yazıyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Bende buradaki kasa mevcut. Ve buna ek olarak bir de bu ekran kartı. Şimdi bu ekran kartında 8 + 6 2 tane pin yeri var. Ama benim kasamın içinden çıkan Power Supply içerisinde sadece bir tane 8'lik pin mevcut. Size danışmak istediğim konu şu;

1 - Ben ekran kartına PSU'dan gelen 8 pini taktım ama 6 pin boşta. Buna 6 pin takmam gerekiyor mu?
2 - Eğer 6 pin takmam gerekiyorsa bunu nasıl ve neyle sağlamam gerekiyor.
3 - Taksam ya da takmasam faydaları ve zararları hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Oyunlarda FPS etkiler mi diğer pini takmazsam eğer?

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Takman Gerekli
2- Dönüştürücü almalısın. Bende de aynı sorun oldu. Molex to 6 pin aldım.
3- Takmazsan bilgisayarın bir anda kapanabilir, ekran kartın tam verimlilikte çalışmaz. Anlık kapanmalar sistemine zarar verir.

Tek 8 pin ile çalışıyor olması lazım, ama daha az güç aldığı için tam performansına ulaşmaz.
Çözüm yeni bir PSU almak.
Molex dönüştürücüler var piyasada PCI-E'e çeviren ama çok güvenilir değiller, ben de aynı karttan almıştım ve benim de sadece 6 pin çıkışım vardı. Yanlış bilgi vermeyeyim, bir 6 pin ile çalıştığını hatırlıyorum. 8 pin için molex dönüştürücü almıştım ama yanmıştı.

Merhabalar,

Arkadaşlar benim için gerçekten önemli bir konuyu size sormam, danışmam gerekiyor olduğu için buraya yazıyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Bende buradaki kasa mevcut. Ve buna ek olarak bir de bu ekran kartı. Şimdi bu ekran kartında 8 + 6 2 tane pin yeri var. Ama benim kasamın içinden çıkan Power Supply içerisinde sadece bir tane 8'lik pin mevcut. Size danışmak istediğim konu şu;

1 - Ben ekran kartına PSU'dan gelen 8 pini taktım ama 6 pin boşta. Buna 6 pin takmam gerekiyor mu?
2 - Eğer 6 pin takmam gerekiyorsa bunu nasıl ve neyle sağlamam gerekiyor.
3 - Taksam ya da takmasam faydaları ve zararları hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi? Oyunlarda FPS etkiler mi diğer pini takmazsam eğer?
1 - Kalan 6 pin opsiyonel, takmak zorunda değilsiniz.
2 - Takmak isterseniz dönüştürücüler mevcut.
3 - OC yapmayacaksanız boşta kalmasının bir eksisi olacağını düşünmüyorum.

Molex üzerinden sürekli aynı şekilde akım çekmen imkansız bu sebep ile sistemin stabil bir şekilde çalışmayabilir ve molex üzerinden fazla güç talep edeceğin için dönüştürücü sebebi ile yangın çıkarma olasılığı var. Sen en iyisi bir güç kaynağı al.

Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için. Sanırım Molex olayı tehlikeli. Takmasam da olur gibi anladım. Yorumlarınızdan ama sanırım tam performansa ulaşamıyoruz. Onuda yeni bir PS ile çözeceğiz. Teşekkür ediyorum tekrardan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı