Dark Souls 2 vs Dark Souls 2: Scholar of the first sin

Vanilla sürüm çok daha kolay, Scholar of the First Sin'deki düşman dizilimleri çoğu haritada değişik ve çok daha sıkışık. Scholar of the First Sin'in zorluğu tamamen gank squad olmasından kaynaklı. Üstüne çok fazla düşman yolluyor oyun. Vanilla sürümde böyle bir şey yok, her şey daha dengeli vanilla sürümde.

Ayrıca Scholar of the First Sin'de oyunda ilerlemek için bazı kilit eşyalara ihtiyacın var ve bu kilit eşyaları yersiz şekilde kullanırsan oyunun dengesini bozup takılı kalman bile mümkün fakat Vanilla'da böyle bir şey mümkün değil. Her şeyi yanlış yapsan bile ilerleyebiliyorsun Vanilla'da.

İnsanlar neden Scholar of the First Sin'i bu kadar çok seviyorlar hiçbir fikrim yok ama Vanilla sürüm her şekilde daha tatlı bir deneyim. İkisini de defalarca kez bitirmiş biri olarak söylüyorum bunu. Mesela Vanilla'daki Shrine of Amana da zor ama bu zorluk kan donduran, can sıkan bir zorluk değil. 2-3 denemede üstesinen gelirdiniz yani ama SoftFS'nin Shrine of Amana'sı tam bir kabus, öfke krizlerine sokar insanı yani o derece.

Tüm bunlar dışında SoftFS görsel olarak vanilla sürümden daha iyi gözüküyor, bu oyunun çıkışında downgrade olayı yaşanmıştı çünkü onu telafi etmek adına çıkarıldı SoftFS biraz da.

Şimdi gelip Scholar of the First Sin'i becerememiş laf ediyor diyecekler olacaktır, çünkü Souls kitlesi biraz şeydir bilirim. O nedenle şunu atayım, hile falan değil kendim yaptım:

Remastered gibi düşünebilirsin. Yeni NPC'ler gibi yeniliklerde var. Steam sayfasında yazıyor eklenenler.

Oyunun son bossu bile değişiyor. Lakin vanilla sürüm güncel olunca oyunun sonu aynı olması lazım.

Hangisini tercih etmeliyim? Aralarında ne gibi farklılıklar var? Fiyat farkına değer mi?

Hocam bütçe önemli değilse tabii ki softs fakat softsın grafik, diziliş, 1-2 boss farkı, FPS farkı dışında hiçbir yeniliği yok bunlar için 480TL verilir mi siz karar verin.

Hocam ben Scholar of First Sin versiyonunu oynamıştım. Shrine of Amana çok zorlanmadım 2 defa filan düşmekten ölmüştüm. Yay kullanmıştım ama baya o da var. Aradan 2 sene geçmiş ama yinede cevap vermek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…