Dark Souls III'te tokatlanıyorun

Gordrhain

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2020
Mesajlar
2.498
Makaleler
1
Çözümler
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Palyaço
Bundan bir süre önce Souls oyunlarını hiç denemediğimi farketmiș ve bir şans vermek istemiştim. En kolay olduğunu duyduğum DS3'ten başlamak istedim ancak yaşadığım deneyimler gerçekten trajikomik bir hal aldı.
Başlangıç:
Oyunda karakterimi olabilecek en ayrıntılı yüz hatlarına sahip şekilde tasarladım ve yaklaşık 45 dakika harcadım. Tipini beğenmesemde yola devam ettim. Zırhından ötürü şövalye seçtim ve savaşa başladım. Karşıma çıkan ilk iskeleti tek vuruşta kestim. Mutlu hissettim. İkinci iskeletide kestim. Daha da mutlu hissettim. O sırada arkamda dörderli kombosunu yeni bitirmiş iskeletle göz göze gelince sağ tıkla kendimi savunmak istedim. Hoop canımın yarısını yoketti. Vurmak isterken enerjimde bitince beni kesti ve öldüm. Canımı nasıl dolduracağımı öğrenince "heee tamam o zaman" diyip iskeletleri kestim. Sağ tarafta sulak hir yol vardı ve geri dön tarzı bir yazı vardı. Alla alla ne var ki burada deyip bir gittim. Mavi akreple karşılaştım. Bana çata çuta saldırdı ve beni öldürdü. Ruhları kaybetmeden 5. seferde onu kestim. Geldiğim yoldan geri dönerken aşağıya atla tarzı bir yazı gördüm. Ben bunu yemem diyip yola devam ettim. Heykele saplanmış kılıcı çıkarınca herif canlandı bir anda. Bana devasa kılıçla gömmeye başlayınca yuvarlana yuvarlana kaçmaya başladım. Enerjim bitince beni öldürdü. 7 sefer denedim. Hepsinde öldüm. Sekizinci seferde canını bayaa azalttım ve bir anda içinden Wolf Team Diriliş Kurt çıktı ve yeni forma geçti. Anlık olarak aşırı gaza gelsemde tek bir kıskaç darbesiyle ölünce o heves gitti. Yeniden denemeye başladım. Sanırım 5. seferde Boss'tan kurtuldum.

Birinci Bölüm:
Ilk Boss'u geçtim diye mutlu oldum derken ana Base gibi yerin direkt kapısından girmeyeyimde yandaki yola bir bakayım dedim. Uzakta sıska bir samuray herif vardı. Ben bunu alırım dedim bi yaklaştım şık şıkır şıkır şık şık diye kılıcı çevirip beni tekledi. Geri dönüp ruhları alayım derken yerde atan ceset jumpscare yaptı aşağıya düşüp öldüm. Oyun bu şekilde devam ediyordu.
Aydınlanma Dönemi:
YouTube'dan biraz videolara bakınca bayaa bir itemi gözden kaçırdığımı farkettim. Onları almak için geri gittim. Birkaç denemeden sonra aldım ve rahatladım. Kaleye sağ yoldan gireyim derken kıl kuyruk kemik köpeğe saldırırken aşağıya düşüp topladığım ruhları kaybettim. En sonunda Ana Base'deki kamp ateşinden bir yere ışınlandım. Kemik adamları kesip kale tarzı yerdne içeri girince merdivenlerden aşağıya indim. Sandık gördüm bir tane ve açmak istedim. İçinde değerli eşyalar olabilirdi. Sandığı açmak için E'ye bastım ve sandık beni yedi. Evet yedi. Hemde katur kutur yedi. O kadar tuhaf geldiki hiçbir şey yapmadan sadece yenmeyi izledim ve Alt F4 çektim. Oyun hakkında daha fazla bilgi almam lazımdı.

Son Söz:
Bu yazıyı yalnızca öylesine yazmak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3. oyun mekaniksel açıdan daha kolay gibi hissettirebilir ama hiçbiri ilk oyunun verdiği deneyimi veremez. İlk oyun bambaşkadır. Bosslar açısından olsun, harita tasarımı olsun, müzikler olsun hepsinin deneyimi çok farklı. Ben daha ilk girişteki karakter yaratma ekranında çalan müziği bile çok beğenmiştim. Lütfen Dark Souls serisine 3. oyundan değil 1. oyundan başlayın. Böylece bu evrene daha iyi bir başlangıç yapmanın yanı sıra, 3. oyunda size nostaljik hissettirecek deneyimlerden mahrum kalmamış olursunuz.

Ayrıca zorlanıyorsanız rehber izleyerek oynayın. Bu oyunun amaçlarından birisi kendi kendine keşfetmek olduğunu kabul ediyorum. Ancak ben ilk başladığım zaman tamamen yabancı olduğum bu oyun türünün içinde ne yapacağımı hiç bilemediğim için 1 saatte oyunu bırakıp silmiştim. Daha sonraki günlerde oyunu tekrar indirdim, bu sefer bir rehber video serisi eşliğinde oynadım ve oldukça keyif aldım. Başka buildler denerken bu sefer video izlemeyip hatırlamaya çalışarak oynadım ve bu da keyifliydi. Bu yüzden yıllar yıllar önce izlediğim o rehberi önermek istiyorum. Bu arkadaşın hem hikayeyi anlatış biçimini, hem de oynarken sergilediği rehber niteliklerini beğenmiştim.

 
Son düzenleme:
Son söz, beni benden aldı.
hocam hem uykulu hemde yorgun olunca ne yazacağımı bilemedim 😅
Souls oyunları YouTube olmadan çekilecek çile değil bence. İyice ustalaşınca tadından yenmiyor ama :D
Şu an tadından yenmiyor kısmına gelebilmek için çabalıyorum
Bu 3. oyun nasıl arkadaşlar? 2. oyun beni bayağı yormuştu, hele o shrine of amana yok mu?
3. oyun mekaniksel açıdan daha kolay gibi hissettirebilir ama hiçbiri ilk oyunun verdiği deneyimi veremez. İlk oyun bambaşkadır. Lütfen Dark Souls serisine 3. oyundan değil 1. oyundan başlayın. Böylece bu evrene daha iyi bir başlangıç yapmanın yanı sıra, 3. oyunda size nostaljik hissettirecek deneyimlerden mahrum kalmamış olursunuz.
1. oyun gözüme çok eski gözüktü ve eleştiri videoları izlerken bir Boss'la kapışmak için kilometrelerce yol katedip ölünce tekrardan aynı yolu katetmeyi göze almak istemedim. Ama Soulslike oyunlara ısınabilirsem deneyeceğim
Hata burda olmuş. Çünkü en kolay souls oyunu Elden Ring :) Souls oyunlarında çok daha trajik ölümler olabiliyor. Bazen sinirlenmek yerine insanı gülme alıyor, böyle nasıl ölebildim diye.
Elden Ring'i sistemim kaldırmıyor diye eklemedim 😀
 
1. oyun gözüme çok eski gözüktü ve eleştiri videoları izlerken bir Boss'la kapışmak için kilometrelerce yol katedip ölünce tekrardan aynı yolu katetmeyi göze almak istemedim. Ama Soulslike oyunlara ısınabilirsem deneyeceğim

Bence mutlaka ısınmaya çalışmalısın. İlk başta ben de nefret etmiştim. Ama bak şimdi en sevdiğim oyun serilerinden birisi Dark Souls'dur. Nefretle başladı ve sonrasında aşka dönüştü. Yüzlerce saat geçirdim başında. Bir sürü farklı build oluşturdum ve baştan sona defalarca bitirdim. Hem de üç oyunun üçünü de.

Bu arada yukarıdaki mesajıma tekrar bir göz atmanı rica ediyorum. Sonradan bir güncelleme yaptım mesajımda.
 
Bence mutlaka ısınmaya çalışmalısın. İlk başta ben de nefret etmiştim. Ama bak şimdi en sevdiğim oyun serilerinden birisi Dark Souls'dur. Nefretle başladı ve sonrasında aşka dönüştü. Yüzlerce saat geçirdim başında. Bir sürü farklı build oluşturdum ve baştan sona defalarca bitirdim. Hem de üç oyunun üçünü de.

Bu arada yukarıdaki mesajıma tekrar bir göz atmanı rica ediyorum. Sonradan bir güncelleme yaptım mesajımda.
Rehber için çok sağolun hocam. Bu tarz bir şeye ihtiyacım vardı gerçekten. Yarın PC'ye geçtiğimde izleyeceğim.
 
Oyunun ilk bitirişin verdiği o zevk o DLC haritalarındaki bossların zorluğu vs hiçbirinin yerini tutumuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı