DayZ alınır mı?

DayZ'yi 9 yıldır oynuyorum hocam. 2014 Şubat ayında almıştım. Eskiden çok fazla türk topluluğu vardı, private sunucular açardık, şimdi o da yok. Fakat oyun gerçekten güzel. Livonia ile daha iyi oluyor. Sole Survivor havasını alıyorsunuz. Ben bu aralar oynamıyorum tabii, ama tavsiye ederim. Yalnız mod desteği geldiğinden beri neredeyse her sunucu mod destekli olmaya başladı ve boyutları büyümeye başladı. Onu da göz önünde bulundurun.
 
7 Days to Die.
SCUM.
Belki Hunt: Showdown isterseniz.
Night of the Dead.

Başka da aklıma bir şey gelmiyor maalesef.
Daha önce de yazdım konuya tekrar yazayım, oyun önerisi istemiyorum.
Önereceğiniz oyunların hepsini biliyorum zaten. DayZ'yi merak ediyorum sadece.
 
DayZ görüp görebileceğin en dandik melee combat sistemine sahip. Silahın olmadığı sürece zombilere bulaşma.

Adsız.png
 
DayZ'nin verdiği atmosferik gerilimi hiçbir oyunda bulamazsın. Her an bir yerden mermi gelecek hissiyle dolaştığın için çok gerici. Yanına bir de arkadaş bulup oyunu keşfetmeye başladığınız an daha salma şansınız yok. Tek başına da oynayabilirsin tabi.
 
Ben de 2014 yılından beri yıllık aralarla birkaç yüz saat oynayıp bırakıyorum. Alınır alınmasına da oyun biraz eskidi. Mekanikleri falan modern oyunlara göre çok kütük hissettiriyor. Uzun bir alışma sürecinden sonra sorun olmaz dersen kesinlikle almalısın. O kadar yıl geçti, Steam en çok oynanan 100 oyun listesinde DayZ'yi görmediğim bir zaman hatırlamıyorum. Hep ilk 50 içinde yer alıyor. Çok seviliyor ve oynanıyor ama dediğim gibi mekanikleri kütük, bazen insanı çileden çıkartabiliyor. Hiçbir şey yokken düz yolda araba bir anda takla atabiliyor vs.
 
Bir de ben bu oyunun amacını pek anlayamadım. Bazı sunucularda base sistemi bile yokmuş.
Oyuncu base atmadan sağdan soldan silah ve yiyecek toplayarak haritada koşturuyor sadece.
Amacı hayatta kalmak tamam da base bile atmayacaksan ne amacı kalıyor ki oyunun?
Hayatta kal, önüne gelen herkesi öldür. Bu mudur yani? Base olmadığında oyunun hiçbir amacı kalmıyor gibi bence. PUBG oynar gibi etrafta koşturup ölene kadar birilerini vuruyorsun ve sonra sıfırdan başlıyorsun. Tek farkı PUBG'de amaç 1. olmak, bunda herhangi bir amaç yok.
 
DayZ çok yönlü bir oyun. Ama Vanilla DayZ'de bile bir yerden sonra zombiler çerez, PVP asıl olay yani rakip oyuncular asıl düşman haline geliyor. Hele ki modlu topluluk sunucularında oynarsanız (ki tavsiyem bu yönde olur) silah, açlık vs sıkıntısı olmuyor. Zombiler konu mankeni olarak kalıyor. Ancak madem TWD tarzını seviyorsunuz, direkt sizlik bir oyun olabilir. Tıpkı TWD gibi zombilerden ziyade insanlarla uğraşıyorsunuz post-apokaliptik bir dünyada

DayZ alınır mı ? Bence kesinlikle alınır. Özellikle bahsettiğim modlu sunucularda oynamak çok zevkli oluyor. Bol bol PVP, base building vs çok sarıyor beni bu tarz oyunlar. Atmosferi yeter zaten bir kere. O sisli Chernarus haritasında oynamak bile başlı başına keyif benim için.

Single-player hikayeli oyunlardan da birkaç tane sayayım.
  • Resident Evil Serisi: Zombi temasını seven herkes mutlaka bir kez olsun adını duymuştur bu serinin. Tavsiye ederim.
  • Daymare 1998 : Bu da Resident Evil'a benzer bir oyun. Pek bilinmez ama gayet iyi grafiklere sahip, oldukça güzel hikayesi olan, size mermi saydıran, kaynaklarınızı kullanırken tedirgin olmanızı sağlayan bir oyun.
  • Metro Serisi: Direkt zombi teması değil. Ama hayatta kalma, mutant vs gibi düşmanlardan hoşlanıyorsanız, alın sırasıyla tüm seriyi oynayın bence. Türün en başarılı serilerindendir. Hikayesi de oldukça hoştur.
  • Dying Light Serisi: Yukarıda önermişler, ben de sizin gibi gece zombilerin aşırı güçlenmesini sevmiyorum. Bir yerden sonra hayatta kalma oyunu değil, Mirrors Edge benzeri parkur oyununa dönüyor. Ama yine de başarılı seridir.
  • Project Zomboid: Eğer grafiklere takılmazsanız ve izometrik bakış açılı oyunları seviyorsanız güzel bir deneyim sunar. Üstelik bir çok mod eklenebiliyor. TWD hapishanesini falan ekleyebileceğiniz modlar var. Zorluk seviyesini de artırırsanız epey keyifli olabilir. Üstelik co-op oynamak da mümkün. Kafa dengi arkadaşlarla zevkli oluyor.
  • State of Decay Serisi: Bu da base geliştirme, koloni yönetme açısından güzel oyundur. Hem de farklı karakterler arasında değişim yaparak oynarsınız. (GTA'daki 3 karakter gibi) Bir yerden sonra biraz kendini tekrar eder ama eli-yüzü düzgün oyunlardan biridir bence.
 
@Asmarde Oyundaki base sistemi yetersiz gibi duruyor. Bu yüzden oyuncunun bir amacı yokmuş gibi gözüküyor. Rust'tan base sisteminin kaldırıldığını düşünün, çok boş bir oyun olurdu değil mi? DayZ'nin daha iyi bir base sistemi olması gerekirdi bence.
 
Zombi oyunlarına dizilerinden zevk alan biriysen bence dayz kütüphanende olmalı.
ilk çıktığında aldım ve çok uzun zaman arkadaşlarla oynadım. Artık hem farklı modlar var hemde belki bugları azalmıştır. O survival duygusunu hissedersin oynarken.
solo oynamak istemiyosan forum, dc lerden arkadaş bulabilirsin. Karşına çıkacak playerlarla belki friendly olarak şansını deneyebilirsin.

Anlattıklarına göre keyif alacağını düşünüyorum.

Bende şuan Days gone oyununu bekliyorum.
 
@Asmarde Oyundaki base sistemi yetersiz gibi duruyor. Bu yüzden oyuncunun bir amacı yokmuş gibi gözüküyor. Rust'tan base sisteminin kaldırıldığını düşünün, çok boş bir oyun olurdu değil mi? DayZ'nin daha iyi bir base sistemi olması gerekirdi bence.
Official vanilla sunucularda kesinlikle haklısınız. Yetersiz kere yetersiz.

Ama DayZ şu anda modlanmış topluluk sunucuları ile ayakta. Günlük 30.000 oyuncusu varsa 25.000'i topluluk sunucularındadır herhalde. Öyle güzel ve özgür bir mod desteği var ki... Base building için oldukça güzel modlar var, garaj sistemleri var, köprü sistemleri var. Yani bu şekilde iyi modlanmış sunucularda oynarsanız yüksek ihtimalle base building kısmında da tatmin edecektir sizi diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı