DDR2 RAM günlük kullanımda fark ettirir mi?

Khapri

Hectopat
Daha fazla  
Oyunlarda ciddi fark oluyor da başlıkta da yazdığım gibi internet, ofis işleri, basit programlar vb. kullanımlarda bilgisayarda yavaşlamaya sebep olur mu?

Evet tam anlamıyla evet render almak vs. yavaşlıyor chrome dan 10 dan fazla sekme açınca kasmaya başlıyor.
DDR2 sistemde render almam da Chrome bile belli sekmeden sonra kasıyorsa sıkıntı.

GB'tan bağımsız değil mi söyledikleriniz. Sistemde 16GB bile takılı olsa MHz mi yetersiz kalıyor?

Evet tam anlamıyla evet :D derken bir yaşanmışlık var belli.

DDR2 sistemde render almam da Chrome bile belli sekmeden sonra kasıyorsa sıkıntı.

GB'tan bağımsız değil mi söyledikleriniz. Sistemde 16 GB bile takılı olsa MHz mi yetersiz kalıyor?

Evet tam anlamıyla evet :D derken bir yaşanmışlık var belli.

DDR3 de var bir yaşanmışlık 3 facia idi 2 ayrı bir kötüdür herhalde :/

DDR3 de var bir yaşanmışlık 3 facia idi 2 ayrı bir kötüdür herhalde :/
1 ay boyunca 16GB bellekli i7 4790 ile DDR3 kullandım. Sistemde Sata SSD'de takılıydı. Gözüme çarpan bariz bir performans sorunu yoktu. Neye göre bariz dersen DDR5 ram'li laptop var, gerçi RAM'ler 4800MHz ama olsun. Tabi M2 SSD olduğu için biraz fark ediliyordu ama gayet iyiydi bence. Tam olarak ne sorunu yaşadınız?

1 ay boyunca 16 GB bellekli i7 4790 ile DDR3 kullandım. Sistemde SATA SSD'de takılıydı. Gözüme çarpan bariz bir performans sorunu yoktu. Neye göre bariz dersen DDR5 RAM'li laptop var, gerçi RAM'ler 4800MHz ama olsun. Tabii M.2 SSD olduğu için biraz fark ediliyordu ama gayet iyiydi bence. Tam olarak ne sorunu yaşadınız?

Photoshop ve After Effects yapıyorum render alırken AE de çok problem çıkartıyordu DDR4 geçtim rahatladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı