Voltaj kafana göre oynayabileceğin bir parametre değil. RAM'lerin maximum değerini biraz aşarsan yanarlar. RAM destekliyorsa arttırabilirsin ama neden böyle bir şeye gerek duyduğunu anlamadım.
Voltaj kafana göre oynayabileceğin bir parametre değil. RAM'lerin maximum değerini biraz aşarsan yanarlar. RAM destekliyorsa arttırabilirsin ama neden böyle bir şeye gerek duyduğunu anlamadım.
BCLK da kafana göre oynamaman gereken bir parametre (Base Clock). İşlemci bu Clock frekansını temel alarak çarpan sonucu çalışma frekansını üretir. RAM'ler de aynı şekilde. Eğer ne yaptığını bilmiyorsan stabilite sorunları yaşayabilisin. Bunun sonucunda çok büyük bir performans da kazanmazsın bu arada. Örnek olarak söylüyorum; BCLK normalde 100 MHz'dir. Sen bunu 105 yaptıysan RAM'ler 1600 MHz ile değil 1680 MHz ile çalışır. 80 MHz bir fark eskiden çok yüksek bir farktı ama günümüzde bir şey ifade etmiyor. 1600 MHz zaten onların stabil çalışabildiği son hız olarak belirtiliyor. Sen bunu aştığın için sorun yaşayabilirsin.