Yani 3600Mhz de çalıştıramıyorum bu ramleri.3200MHz
AMD Ryzen 5 5600
Yani 3600Mhz de çalıştıramıyorum bu ramleri.3200MHz
AMD Ryzen 5 5600
Aynen işlemci izin vermez.Yani 3600Mhz de çalıştıramıyorum bu ramleri.
Aynen işlemci izin vermez.
Çalıştıran da var çalıştıramayan da. İşlemci izin vermez dediğimde overclock gibi ayarlamalarla çalıştırabilen de var, uğraşsa bile çalıştıramayan da. 3600 MHz olarak çalışmazsa neden çalışmadı diye şaşırmayın.Hocam minik bi araştırma yaptım anakart destekliyorsa çalışır sıkıntı olmaz diyorlar siz emin misiniz*
İşlemciyle RAM MHz'si farklı şeyler. Tam anlamıyla dediğiniz gibi değil.Çalıştıran da var çalıştıramayan da. İşlemci izin vermez dediğimde overclock gibi ayarlamalarla çalıştırabilen de var, uğraşsa bile çalıştıramayan da. 3600 MHz olarak çalışmazsa neden çalışmadı diye şaşırmayın.
Haricinde: Eğer fiyatları birbirlerine yakınsa tabii ki 3600 MHz olanı almak mantıklıdır (gene 3200 MHz olarak kullanırsın) ama aradaki fiyat farkı sana yüksek gelirse 400 MHz aman aman bir hız artışı sunmaz.
Evet XMP1 profil seçersin. Sorunsuzca kullanırsın.Hocam minik bir araştırma yaptım anakart destekliyorsa çalışır sıkıntı olmaz diyorlar siz emin misiniz*
Sadece XMP açmam gerekiyormuş galiba
@Ayturan hocam siz ne dersiniz?
3600Mhz olan 400TL daha ucuz zaten her halükarda daha mantıklı oluyor gibi.Çalıştıran da var çalıştıramayan da. İşlemci izin vermez dediğimde overclock gibi ayarlamalarla çalıştırabilen de var, uğraşsa bile çalıştıramayan da. 3600 MHz olarak çalışmazsa neden çalışmadı diye şaşırmayın.
Haricinde: Eğer fiyatları birbirlerine yakınsa tabii ki 3600 MHz olanı almak mantıklıdır (gene 3200 MHz olarak kullanırsın) ama aradaki fiyat farkı sana yüksek gelirse 400 MHz aman aman bir hız artışı sunmaz.
İşlemci MHz'si demedim işlemcinin desteklediği MHz dedim.İşlemciyle RAM MHz'si farklı şeyler. Tam anlamıyla dediğiniz gibi değil.
Evet XMP1 profil seçersin. Sorunsuzca kullanırsın.
Bana kalırsa da mantıklı. Fazlasından zarar gelmez. UEFI ayarları yaparak 3600'e çıkıyor mu denersin çıkmazsa olduğu kadar kullanırsın.3600Mhz olan 400TL daha ucuz zaten her halükarda daha mantıklı oluyor gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.