DDR4 ile DDR5 sistem takaslamak mantıklı mı?

pagan

Hectopat
Daha fazla  
3070 - 12400F - 1TB SSD - 32 GB DDR4 RAM - 650W Cooler Master PSU sistemimi verip.
Ryzen 5 7600 işlemci - 32 GB 6800 MHz RAM - 1 TB + 512 GB SSD - DeepCool 750W PSU sistemi aldım.
Yani bir nevi DDR5'e geçmek için 3070'imi vermiş gibi oldum.

Anakartlar ikisi de giriş seviye, ikisi de kule tipi soğutmalı ve Dikey (mesh) kasaları var. Aldığım sistemin ekran kartı yok tabii şimdilik iGPU ile idare ediyorum 2-3 ay para biriktirip 3080 Ti takacağım. Ona da 2. el 15-16 civarı versem bu yükseltme bana 15-16 bin TL'ye gelmiş olacak. Sizce bu takas mantıklı mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle mantıksız olmuş maalesef. Emin olun aynı ekran kartını taksanız minimum FPS değişimi yaşayacaktınız. Geçmiş olsun diyorum.

Kendin zaten elindekileri satıp geçerdin o sisteme, idareten RX6600 falan alabilirdin.
Biraz kolayı tercih ettim aslında ilan vs koymuştum ama sadece komik teklifler aldım ondan takaslayıp geçeyim dedim.

Kesinlikle mantıksız olmuş maalesef. Emin olun aynı ekran kartını taksanız minimum FPS değişimi yaşayacaktınız. Geçmiş olsun diyorum.
Hocam aslında benim sisteme upgrade yapamayacağımı düşündüğüm için istedim takası çünkü kasa da PSU da üst seviye kartlarda yetersiz kalıyor. En azından şimdi iyi bir kart alıp 2 seneye (lazım olursa) x3D'li giriş bir işlemci takabilirim.

i513400F+32 GB DDR4 RAM+4060 8 GB var. Anakart ve RAM'leri değiştirip upgradeleyebilirim rahatça. Sadece ekran kartınızı verip o sisteme geçmeniz bence mantıksız olmuş. Eğer ciddi FPS istiyorsanız zaten oyun işlemcilerine yönelmeniz AM5 ve DDR5 anakart ve RAM gerekiyor. Yani demek istediğim DDR5 bile olsa 3070 takın ciddi fark göremeyeceksiniz. Sadece böyle bir takas mantıksız ve tabii ki zararlı olmuş cebinize.

i513400F+32 GB DDR4 RAM+4060 8 GB var. Anakart ve RAM'leri değiştirip upgradeleyebilirim rahatça. Sadece ekran kartınızı verip o sisteme geçmeniz bence mantıksız olmuş. Eğer ciddi FPS istiyorsanız zaten oyun işlemcilerine yönelmeniz AM5 ve DDR5 anakart ve RAM gerekiyor. Yani demek istediğim DDR5 bile olsa 3070 takın ciddi fark göremeyeceksiniz. Sadece böyle bir takas mantıksız ve tabii ki zararlı olmuş cebinize.

Eyvallah fikriniz için. Ben de %100 içime sindiğini söyleyemeyeceğim zaten alırken öyle değildi tabii :D.

Yeni konular

Geri
Yukarı