DDR4 sistem toplamak mantıksız mı olur?

MertSerdar

Hectopat
Daha fazla  
DDDR5 sene sonunda tanıtılacak. Adata 64 GB ve 8200 MHz RAM'ler üzerinde çalışıyormuş Gigabyte ve MSI ile. Samsung ise kendi 512 GB'lık RAM'ler üzerinde çalıştığını açıklamış. Samsung yapay zeka vs gibi üst düzey işlerle uğraşmak için yapıyormuş. Günlük kullanıcı için hatta yazılımla uğraşan için bile fazla duruyor. 512 GB olduğundan değil özellikleri çok üst düzey. Neyse, bu durumda DDR4 ne kadar eskiyecek? Tabi ki sene sonuna kadar bekleyecek değiliz DDR5'i. Fakat 3600 MHz değerler ile 8200 ile dağlar kadar fark var. Çok fark eder mi acaba? DDR5 çıkarsa ve yaygınlaşırsa DDR4 kullananlar diğerlerinin performans olarak çok gerisinde kalır mı?

DDDR5 sene sonunda tanıtılacak. Adata 64 GB ve 8200 MHz RAM'ler üzerinde çalışıyormuş Gigabyte ve MSI ile. Samsung ise kendi 512 GB'lık RAM'ler üzerinde çalıştığını açıklamış. Samsung yapay zeka vs gibi üst düzey işlerle uğraşmak için yapıyormuş. Günlük kullanıcı için hatta yazılımla uğraşan için bile fazla duruyor. 512 GB olduğundan değil özellikleri çok üst düzey. Neyse, bu durumda DDR4 ne kadar eskiyecek? Tabi ki sene sonuna kadar bekleyecek değiliz DDR5'i. Fakat 3600 MHz değerler ile 8200 ile dağlar kadar fark var. Çok fark eder mi acaba? DDR5 çıkarsa ve yaygınlaşırsa DDR4 kullananlar diğerlerinin performans olarak çok gerisinde kalır mı?
Bütçenize bağlı. DDR5 çıksa bile orta seviye sistemlerde yaygınlaşması zaman alır. DDR4 RAM'ler şu an 350TL civarında ancak DDR5'ler çıktığı zaman büyük ihtimal çok daha pahalı olucak. Orta bütçeli kişilerde gene DDR4 kullanacak.

Hocam DDR5 alacak babayiğit sanmıyorum Türkiye'de çünkü 3200 8 GB Hyper X Fury 400 TL 8000 MHz kaç TL olur Allah bilir bir de onun anakartı var DDR4 4 sene daha rahat gider.

Hocam DDR5 alacak babayiğit sanmıyorum Türkiye'de çünkü 3200 8 GB Hyper X Fury 400 TL 8000 MHz kaç TL olur Allah bilir bir de onun anakartı var DDR4 4 sene daha rahat gider.
Teşekkürler hocam. Belki çok fazla marka bu işe girerse biraz ucuz olabilir. Ben şey düşündüm DDR4 nasıl yaygınlaştıysa bu da zamanla yaygınlaşacak ama sanırsam RTX teknolojisi gibi daha üst düzey birşey olacak. Nasıl NVDIA hala daha GTX serisini üretiyorsa galiba DDR4 de hala üretilecektir. Benim düşüncem bu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı