DDR5 anakart fiyatları düşer mi?

xious

Decapat
Daha fazla  
Bir süredir 13. nesil işlemciler için özellikle Z690 veya Z790 serisinden anakart bakıyorum. Anakart fiyatları neredeyse işlemciden daha pahalıya geliyor, uzun zamandır pc toplamamıştım fakat bu bana normal gelmiyor. Sizce fiyatlarda yakın zamanlarda bir güncelleme olur mu ya da kovalamam gereken bir indirim vs. gelir mi?

DDR5 yeni çıktığı için bu kadar fazla fiyatlar, büyük ihtimalle 1-2 seneye normal hâle gelir.

Hangi işlemciyi almayı düşünüyorsunuz?
Belki bir kaç ay sonra Z690'ın fiyatları biraz düşmeye başlar ama Türkiye'de olduğumuz için bize yansıyacağını düşünmüyorum.

Dolarla maaş alıyorsanız bekleyin düşer. Ancak TL ile maaş alıyorsanız o fiyatların düşmesi çok zor.
Para birimine değil de yaşadığı ülkeye bağlı.

Hangi işlemciyi almayı düşünüyorsunuz?
Belki bir kaç ay sonra Z690'ın fiyatları biraz düşmeye başlar ama Türkiye'de olduğumuz için bize yansıyacağını düşünmüyorum.
Elimde şu an 13600K var sadece onun fiyat performansına uygun bir işlemci arıyorum ama cidden yok gibi bişey.

Dolarla maaş alıyorsanız bekleyin düşer. Ancak TL ile maaş alıyorsanız o fiyatların düşmesi çok zor.
Keşke öyle olsaydı hocam :d

Ben düşeceğini sanmıyorum. AM4 anakartların fiyatları ortada, dolar 13 iken 2000tl olan anakartlar bugün 4500tl. Anakart piyasası iyice bataklığa döndü bilgisayar parçaları içinde belkide en fahiş ve mantıksız fiyatlar anakartlarda şuan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…