DDR5 için Beklenmeli mi?

BussoQV

Kilopat
Katılım
21 Ocak 2016
Mesajlar
115
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Şu anki sistemim yetmediğinden dolayı yeni bir sistem almak için kolları sıvadım. Bu durumla ilgili internette araştırma yapmaya başladım ve DDR5 ile ilgili haberleri gördüm. 2020 yılının sonunda çıkacağı söyleniyor. Haberler böyleyken yeni bir sistem toplanmalı mı? Yoksa beklenilmeli mi?

DDR5 RAM Bellekler 2020 Yılında Raflarda Olacak
 
DDR5 çıksa da işlemciler ve anakartlar çıkmadan ne olacak? Ryzen 4000 serisi de Intel 10000 serisi de DDR4 olacak diye biliyorum. Yani DDR5'in çıkışı en az 2021 yaz aylarını bulur gibi geliyor bana. Ha sonraki nesilde DDR5'e geçersek Intel yine soket değiştirmek zorunda kalır ve sağlam küfür yiyebilir 🙂 10.000 serisinde soket değiştirecekler zaten bir de 11.000'de de değişirlerse...
 
Bende yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz ddr5, Ryzen gen4 gibi teknolojiler ilk çıktıkları anda fiyatları yüksek olması muhtemel. Tam uyumluluk için bios güncellemeleri vs vs sonra yeni ram hızları yeni chipsetler felan. Ben teknolojinin ilk çıktığı anda değilde bir adım geriden takip etmeyi seçiyorum. Yani her şey tam anlamıyla rayına oturduktan sonra. Tabi bu benim fikrim.
 
DDR4 şu an çok gerekli değil bence. 16 GB 3000 MHz RAM çoğu durumda günü kurtarıyor. Bu yetersiz geliyorsa topladığınız sisteme 32 GB 3600 MHz alırsınız sıkıntı kalmaz.
 
Bellek teknolojisine göre sistem toplanmaz. İhtiyacınız olan işlemciye göre bellek alınır.
Bugün sizin işinizi 600 liralık işlemci ilan ryzen 5 1600 görüyor ise DDR5 beklemenin bir anlamı yok. Zira bir sisteme takılan bellek her zaman işini gayet güzel yerine getirir. Yani performans kıstası önce işlemci ve ekran kartı, sistemin performansını bunlar belirliyor iken başka bir şeye göre sistem toplanmaz.

Bir bina yapılırken temelden başlamak yerine önce çatıyı yapmaya başlamak gibi bir şey sizin söylediğiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı