Dead Space Size Korkunç Geliyor mu?

Korku türünün başarılı bir örneğidir, RE4'ten esinlenmiştir. Ekranda hiç bir hud göstergesi yok ve bu çok iyi bir detay. Ayrıca çoğu filmi geçecek kapasitede bir hikayesi bulunmakta son oyun oynanış anlamında kötü de olsa hikaye iyiydi, arka planda gerçekten kaliteli bir senaryo var yani. Korku olarak fazla bir öğe var mı emin değilim belki de ben alışık olduğu içindir ancak psikoloji yönü ağır basıyor, sıkışıp kalma, tek başına kalma gibi daha çok Survival desek yanlış olmaz. Bir Alien Isolation korkusu yok.

Hepiniz güzel tecrübelerinizi paylaşmışsınız. Korku oyunları çoğunuzun da hemfikir olduğu üzere seslerle gerilim odakli oluyor. Bunu en kaliteli yapan oyunlar en iyi deneyimi yaşatıyor. Ama son yıllarda Dead Space gibi hikayesi kaliteli bir oyun oynamamıştım. Bir de Doom var tabi şu anda indirme şansım yok ama en yakın zamanda oynayacağım.

Ben korku oyunlarına biraz uzak dururdum. Half-Life'da da zar zor geçmiştim de oynayacak oyun kalmadı. EA Play alınca da başlamak istedim. Doom 3 gerçekten iyiydi. Arkadaşın evinde oynamıştım gece bayağı korkmuştum.
Ben de öyle çok sevmezdim korku oyunlarını. Ben daha çok aksiyon FPS türü oyunları severdim DOOM, Quake ve Half-Life 1 gibi. Sonra DOOM 3 ile korku oyunlarına da merakım arttı bir. DOOM 3 korku oyunu değil ama korkunç şeyler vardı. Half-Life 2'nin Ravenholm bölümü zaten tek başına bile korkunç. Üzerine hızlı zombiler falan atlıyordu.

DOOM 3'ü ben de gece oynamış birisi olarak keşke gece oynamasaydım diyorum hala. Oynarken babam su içmeye kalkmıştı ben oyuna dalmışım babam odaya girip arkadan bir tane dürttü yerimden sıçradım. :)

(Site çöktü ben de yazacaklarımı kopyaladım şimdi yazıyorum. :) )

Sadece 3'ü oynadım, korkunç gelmedi.

İlkokula giderken sabahın köründe biraz daha erken kalkıp ailemden gizli bilgisayar oynardım. Sese uyanırlar diye ses açmıyordum. Amnesia'da bir yerde yerimden sıçradım resmen.
Onun dışında korku oyunlarından öyle ahım şahım bir korkma yaşamadım. Başka oyunlarda ani bir şey olunca verdiğim tepkiyi veriyorum.

Sadece 3'ü oynadım, korkunç gelmedi.

İlkokula giderken sabahın köründe biraz daha erken kalkıp ailemden gizli bilgisayar oynardım. Sese uyanırlar diye ses açmıyordum. Amnesia'da bir yerde yerimden sıçradım resmen.
Onun dışında korku oyunlarından öyle ahım şahım bir korkma yaşamadım. Başka oyunlarda ani bir şey olunca verdiğim tepkiyi veriyorum.
Hocam üçüncü oyun rezil. O oyunda değil korku öğesi herhangi bir sahnesinde gerilmezsiniz bile. Aksiyon oyunu o ilk iki oyunun yanından bile geçemez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı