Death Stranding çok sıkıcı geldi

Oyunun yarısındayim. Gayet güzel değişik enteresan bir oyun. Beni çok sarıyor. Oyuna kargo simülatöru gözüyle bakarsanız tat almazsınız zaten. Hikayesi çok güzel. Oyun çok kapsamlı. Benim gözümde son derece başarılı bir oyun. Bırakın ücretsiz oynamayı ben bu oyunu parayla alacaktım. Şansıma epic ücretsiz verdi.
 
Metal Gear Solidda aynı tarzda ilerliyordu, bu yapımcının tarzı. Oyunu oynamış, bitirmiş biri olarak diyeceğim senaryo çok güzel, grafiklerde gayet iyi fena değil. Ama animasyonlar, özellikle kargo al kargo ver sıralarındakiler falan rahat bir yapınız yoksa kafayı yedirttir. Bu oyun daha çok hesap kasmaları sevenler için, yan görevleri bitirmekten haz alanlar için güzel bir oyun olmuş. Keşke farklı bir kompsemtte bu hikayeyi sunsaymış ve şu gereksiz animasyonları kaldırsaymış, daha fazla atraksiyon ve oynanabilirlik verseymiş. O müzikleri keşke biz elimizde bir radyo ile istediğimiz zaman açabilseymişiz falan..Evet, sabır edip baştan sona oynadım. Kaç saatimi aldı bilmiyorum ama birkaç hafta sürdü diye hatırlıyorum. Ortalama günlük 3 saat falan oynadım. 42 saate yakın en az oynamıştırım. Sevdim mi? Evet, hikayesine bayıldım. Lakin tekrar oynar mıyım? Hayır. 🙂
 
Son düzenleme:
Aksiyon hızlı akış sevenler için uygun değil ama ben oyunu sonuna kadar oynadım. Ben ilk online kısmına bağlanamadım oynamıştım bir süre ve çok zorlamıştı daha sonra serverler düzeldi ve online geri geldi.

Ben oyuna resmen bağımlı oldum çünkü hikayesi beni sürükleyip götürdü ama oyunun sonlarına doğru o kadar bıkmıştım ki koştura koştura gidip veriyordum kargoları bitsin diye. Oyunu bitirdim ve 2. oyunlarını heyecanla bekliyorum bu hikayenin devamını görmek isterim.
 
Çıktığı zamanlarda da herkese hitap etmemesi açısından çok eleştiri almıştı. Çıktığı zaman konsolda oynamıştım ve bana göre çok sağlam bir oyundu, hayranlıkla oynamıştım. Hikaye, atmosfer, oynanış inanılmazdı. Çoğu oyuna yürüme veya kargo simülasyonu gözüyle baktığı için büyük resmi kaçırıyor. İkinci oyunun PS5'e gelecek olması üzmedi değil.
 
Oyunun en sinirimi bozan taraflarından birisi araç sürme mekaniği. Yahu arkadaşım bana motor veriyorsun, kamyon veriyorsun da her yer taş, kaya adam gibi süremiyorum ki. Tam gazı kökleyip gidiyorum bir anda kaya çıkıyor onu geçiyorum uçurum çıkıyor onu da atlatıyorum üstüme doğru heyelan tarzında yuvarlanan büyük kayalar geliyor. Bir daha girmemeye kararlıyım bu oyuna.
 
Oyunun en sinirimi bozan taraflarından birisi araç sürme mekaniği. Yahu arkadaşım bana motor veriyorsun, kamyon veriyorsun da her yer taş, kaya adam gibi süremiyorum ki. Tam gazı kökleyip gidiyorum bir anda kaya çıkıyor onu geçiyorum uçurum çıkıyor onu da atlatıyorum üşütme doğru heyelan tarzında yuvarlanan büyük kayalar geliyor. Bir daha girmemeye kararlıyım bu oyuna.
Zaten dağda taşta sürmeniz için verilmiyor araçlar. Oyun bunu söylüyor. Tabii araba bile zıpladığı için ben her yerde kullandım.
 
Kesinlikle herkese hitap edecek bir oyun değil. İnsanlar doğal bir şekilde "Ben eğlenmeye girdiğim oyunda neden kargo dağıtıyorum?" diyebilir. Ama beni hikayesiyle, atmosferiyle etkilemeyi başardı. Ayrıca oyunda içerik aşırı bol. Garip bir oyun, topluluğu ikiye böldü resmen.
 
Oyunun en sinirimi bozan taraflarından birisi araç sürme mekaniği. Yahu arkadaşım bana motor veriyorsun, kamyon veriyorsun da her yer taş, kaya adam gibi süremiyorum ki. Tam gazı kökleyip gidiyorum bir anda kaya çıkıyor onu geçiyorum uçurum çıkıyor onu da atlatıyorum üşütme doğru heyelan tarzında yuvarlanan büyük kayalar geliyor. Bir daha girmemeye kararlıyım bu oyuna.
Zaten oyunu zevkli yapan kısımlardan biri de bu. Ya rahat araç kullanmak için yollar yapıyorsunuz ya da her türlü zorluğa göğüs germek için teçhizatlı geziyorsunuz. Merdiven, halat, kargo tamir spreyi vs bunların organizasyonunu yaparken çok eğlenmiştim. Gideceğiniz arazinin koşullarını bilmiyorsunuz bu sebeple teçhizatlı gitmek durumdasınız, bunu yaparken de hem ağırlığı hem de dengeyi sağlamalısınız. Sürekli kullandığınız yollara kolaylık olsun diye örneğin halat bırakıyorsunuz, köprüler yapıyorsunuz, merdivenler bırakıyorsunuz. Asit yağmurlarından korunmak için sığınaklar yapıyorsunuz. Hikayenin ilerleyen kısımlarında bu yaptıklarınıza yolda denk gelmek, bunları kullanmak tuhaf şekilde insanı mutlu ediyor. 😀 . Hikayesi ise zaten bence efsane. Bence "kargo dağıtma simülasyonu" diyenler bu oyuna haksızlık yapıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı