Debian 11.60 Bullseye kullanıyorum. Kullanırken 2 sorunum vardı, 1. depoların o kadar fazla içerik barındırmaması 2. de Wi-Fi işini halledememem. Ama tabii bu başka bir videonun konusu . Ben şimdi 1.'den bahsedeceğim. Arkadaşlar, Flatpak deposunu falan nasıl kuracağımı bilmiyorum. Ben nasıl depoları ekleyeceğim veya hangi depoları yüklemeliyim? Kusuruma bakmayın direkt söylüyorum çünkü aman aman bir tecrübem yok Linux'ta.
flatpak install komutuyla kurabilirsiniz. Flatpak dosyalarının isimleri biraz karışık gelebilir, flatpak install steam deyip kuramayabilirsiniz. Flathub—An app store and build service for Linux ana deposu) flatpak referans dosyalarını indirip flatpak install <dosyakonumu> şeklinde paketleri kurabilirsiniz. Flatpak kullanmadığım için hakim değilim.
Bu arada Debian'ı 64 bit kurduysanız 32 bit paketler aktif değildir. sudo dpkg --add-architecture i386 komutuyla eklemeniz lazım. Sonrasında sudo apt update komutuyla beraber 32 bit paketlere erişebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Steam 32 bir pakettir ve bu komutları girmezseniz indiremezsiniz.