Debian'a Ubuntu PPA'sı eklemek zararlı mı?

Tamamen zararlı, hatta cinayet.
Debian, Ubuntu için düzenlenmiş paketlerin PPA olmayan yani Ubuntu ana deposuna ait olan bazı paketleri kabul eder ama PPA olanı kabul etmez.
Eğer zorla kabul ettirmeye kalkarsanız, bu defa Debian intihar ederek sistemi Ubuntu'ya bırakır, ancak buna rağmen asla düzgün çalışmaz.

Tamamen zararlı, hatta cinayet.
Debian, Ubuntu için düzenlenmiş paketlerin PPA olmayan yani Ubuntu ana deposuna ait olan bazı paketleri kabul eder ama PPA olanı kabul etmez.
Eğer zorla kabul ettirmeye kalkarsanız, bu defa Debian intihar ederek sistemi Ubuntu'ya bırakır, ancak buna rağmen asla düzgün çalışmaz.
İntihar eder derken anlamadım hocam nasıl oluyor o?

İntihar eder derken anlamadım hocam nasıl oluyor o?

Debian'ın istemediği bir repoyu zorla entegre ettiğinizde sistem artık kendi yapısını eklemiş olduğun dağıtıma terk eder, uyum sağlamayacağından artık Debian olarak devam etmez, yani intihar eder. Artık eklediğin repo ile baş başa kalırsın ki, bu da yüzde yüz sorun ve hastalıklı sistem demektir.

Debian'ın istemediği bir repoyu zorla entegre ettiğinizde sistem artık kendi yapısını eklemiş olduğun dağıtıma terk eder, artık Debian olarak devam etmez, yani intihar eder. Artık eklediğin repo ile baş başa kalırsın ki, bu da yüzde yüz sorun ve hastalıklı sistem demektir.
Repo ve PPA aynı anlamlı mı?

Debian'ın istemediği bir repoyu zorla entegre ettiğinizde sistem artık kendi yapısını eklemiş olduğun dağıtıma terk eder, uyum sağlamayacağından artık Debian olarak devam etmez, yani intihar eder. Artık eklediğin repo ile baş başa kalırsın ki, bu da yüzde yüz sorun ve hastalıklı sistem demektir.
Sadece sistem ve depo ile baş başa kalıyoruz demek ki. Teşekkür ederim.

Aynı sayılır, biri dağıtımın ana deposudur, PPA ise Ubuntu'nun desteklemediği, alakası olmadığı riskli ve harici depolardır.

Aslında repo vakası benim başıma gelmişti :D.

Bilmeden Kali reposu eklemiştim ve Kali Linux'a ait ne var ne yok inmişti :D. En son sıfırdan format attım. Gerekli işler dışında repo değiştirme işine de girmem bir daha :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı