Debriyaj pedalı hakkındaki yakınmam

Hocam doğru söylüyorsunuz, yarım debriyaj hadisesini unutmuşum. Ama yine de çok uzun be. Boyum da çok kısa değil ama koltuğu öyle bir ayarlamam gerekiyor ki yani debriyaja rahat basacak şekilde ayarlıyorum bu sefer de gaz ve fren için çok yakında kalıyorum. Bir kere vites elimde kalıyordu, hoca kızdı bayağı "tam bas lan şu debriyaja" diye çok kez kızdı.

Hocam debriyaj öyle. Ama onu o kadar yapma sebepleri de yokuşta mesela arabayı kaldırırken daha rahat kaldırmanız için. Yokuşta daha çok basıyoruz ya o zaman kaldırmak daha zor oluyor. Aracın titreme noktasını ayarlamaktan bahsediyorum. Zaten alışırsın ona. Sağ ayağını fren gaz için kullandığından dolayı sol bir yerden sonra öyle basmak alışkanlık oluyor.
 
Koltuğu debriyaja göre ayarlayın. Debriyaja rahat bir şekilde basabiliyorsan gaz ve frene zaten erişim zor olmaz. Zaten debriyaj kadar diğerlerine dip basmadığın için zorluk çıkarmıyor.

Debriyajı mekanik olarak anlamak daha iyi kafana kazır sistemi ama şart değil, kaç kişi debriyaj mekaniğini bilerek araba sürüyor ki zaten? İnsanların büyük kısmının debriyaj bilgisi:

Basılı tut --> vites at.

Yarım yapıp kavra --> Gaz ver.

Vites at, yarım yap, bırak, arabayı sarsma. Bu kadar, fazla kasmaya gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı