Decathlon değişim yapamıyor

Gregorian

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese sağlıklı günler. 07/11/2020 tarihinde aldığımız Decathlon çocuk kayak montunun fermuarında kendi kendine patlama oluştu. Dün de ürünü aldığımız yere götürdük, değişim olacağını söyleyip stoklara baktıkları zaman ürünün artık Türkiye'de kalmadığını bu yüzden değişim yapamayacaklarını belirttiler. Biz de iade istemediğimizi eğer ürünün aynısı yoksa üstü ile değişim yapmaları gerektiğini böyle bir hakkımız olduğunu söyledik. Oradaki görevli de laubali bir şekilde "o zaman tüketici hakem heyetine gidin, iade harici yardımcı olamayız." diyerek cevap verdi. Biz de çok uzatmadık, soruma gelecek olursak. Bizim gerçekten böyle bir hakkımız vardı ben gerçekten yanılmadım öyle değil mi? Çünkü Technopat Sosyal'de de böyle değişimlere şahit oldum. Bana yardımcı olur musunuz? Ne yapmalıyım?

İade yapın? Görevli belirtmiş size. İki türlü de aynı parayı vereceksiniz.

Konu hakkında net bilgim olmasa da ben de bir üst modelle değişim zorunluluğu olduğunu biliyorum fakat bu durumu teknolojik ürünlerde yaşadım sadece. Mesela annemin LG G5 telefonu bozulmuştu garanti yapamayınca G5 olmadığı için G6 model yeni telefon vermişti bize.

Alalı 1-2 yıl olmuş o zaman verdiği para ile şimdi alacağı paranın değeri bir değil. İade aldığı parayla o zaman aldığının kalitesinde bir ürün alamaz.

Alalı 1-2 yıl olmuş o zaman verdiği para ile şimdi alacağı paranın değeri bir değil. İade aldığı parayla o zaman aldığının kalitesinde bir ürün alamaz.
Hocam değişim olsa dediğiniz doğru ama üst model değişimde güncel fiyatı uygulamayacaklar. Eski fiyat + fark alacaklar zaten.

Emin olmamakla beraber böyle bir hakkınız Decathlon'da yok. Decathlon resmi olarak oyuncak mağazası olarak geçiyor. Veya tekstilde bu kararın geçerli olduğunu duymadım. Araba veya elektronikte geçerli olması lazım. Sizin işiniz muhtemelen iadeye gidecek.

Hocam aldığım ürün bile 315 TL olmuş zaten Türkiye'de kalmamış hiç. Gelin kış sezonu değiştirelim diyorlar kış sezonunda garantisi bitiyor ürünün ilginç

Bu tip durumlarda kibar insanı sallamıyorlar malesef. Ne kadar kibar olursak o kadar çözümsüz kalıyor olay fakat bir kez çirkefleşince birkaç saate çözülüyor meseleler ülkemizde. Arkadaşın dediği gibi sürekli aramanızı tavsiye ederim yoksa sallamıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…