Dedenizle aranız nasıldı?

Baba tarafındaki dedem öldü ben doğmadan önce anne tarafındaki ile hiç anlaşamıyorum hatta onunla kimse anlaşamıyor selam sabah yok çok sessiz konuşmuyor. Dayım karısı ve çocukları hariç onlara gelince bülbül gibi şakıyor anlamadım gitti :D keseceğim raconu bir gün onu istiyor :D (şaka)
 
Allah rahmet eylesin hocam. Benim baba tarafından dedemle aram bayağı iyidir. Kendisi inşaat ustasıydı yıllar önce emekli oldu. Yapacak bir iş bulamıyor canı sıkılıyor beraber evinin tadilatını yenilemesini yapıyoruz amele olup çıkacağım yakında. Çorum'da sevilen bir insandır çoğu kişi tanır. O yüzden beni de herkes tanır. Çoğu işimi kolaylıkla hallederim. İlk araba sürmeyi dedem öğretti. İlk bilgisayarımı ve telefonumu dedem aldı. Diğer taraftan da yaz tatillerinde bana iş bulurdu biraz burnum sürtsün hayatı öğreneyim diye. Hala hayatta ve hayatımın mimarlarından birisi diyebilirim. Anne tarafından dedem ben daha 10 yaşındayken vefat etti. O yüzden onunla pek fazla anım yok. Zaten yatalak hastaydı. Beni görünce gençliğine benzetirdi 60 darbesini anlatırdı. O zamanlar askermiş. Atatürk devrimlerine bağlı modern bir insandı. İlkokuldayken Atatürk okuluna ziyarete gelmiş anlatırken gözleri dolardı. Bana maddi açıdan bir faydası dokunmazdı. Kendisi de söylerdi. Sana para veremem ama tecrübelerimi aktarırım diye. Hala hatırladıkça gözlerim dolar ama gidenler geri gelmiyor maalesef.
Aynen öyle hocam , bakıyorum da genel olarak dedeler başka oluyor kesinlikle bir dosttan fazlası Allah hepsine rahmet eylesin.
 

Geri
Yukarı