DeepCool LS520 240mm 7800x3D'yi soğutabilir mi?

DonVitoCarleone

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi sosyaller. 7800x3D işlemci almaya karar verdim. DeepCool LS520'nin Arctic Liquid Freezer' ile arasında 3-5 derece fark var. Tabii ki Arctic daha iyi. Sorum şu bu sıvı soğutucu ve sağlam bir termal macun ile 7800x3D'yi stabil bir şekilde soğutabilir miyim? Sadece oyun oynuyorum bilgisayarda herhangi farklı bir işim yok. İşlemci oyunlarda 80 dereceye yaklaşır mı? 75 benim için ideal. PBO nedir undervolt nedir hiç bilmiyorum bulaşmak da pek istemiyorum açıkçası. Senelerce Intel kullanmış biri olarak AMD'ye geçmek bu tür durumlarda biraz korkutucu. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler. Ha bir de bu işlemciyi fabrika çıkış halinde kullansam, mükemmel seviyede OC veya undervolt yapan birine göre performans farkım ne olur? İşlemcilerin her yerini kurcalayıp bir ton ayar yapmayı öğrenmemin bana katkısı ne olur? Kısacası uğraştığıma değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: 3D V-Cache bulunan işlemcilerde PPT, TDC, EDC gibi güç limitleri donanımsal olarak kısıtlandığıdan PBO pratik olarak kullanılmaz.
Hocam PBO açmak CPU'yu otomatik Boost eder (5.2GHz'ye) yükseltir ama sıcaklık artmaz undervolt ise eğri yaparak gerilimi (voltaj'ı) azaltır ve sıcaklık düşer daha uzun süre Boost'ta kalabilir ve inanılmaz FPS arttırır bu ikisi DeepCool LS520 çok rahat bir şekilde soğutacaktır Cinebench'de bile bir alt modeli olan DeepCool LS520 SE Max 85°c görüyor DeepCool LS520 oyunfa Max 80°c görürsünüz. Ayrıca eğer ekran kartını da AMD alacaksanız mutlaka AMD sam açın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam PBO açmak CPU'yu otomatik Boost eder (5.2GHz'ye) yükseltir ama sıcaklık artmaz undervolt ise eğri yaparak gerilimi (voltaj'ı) azaltır ve sıcaklık düşer daha uzun süre Boost'ta kalabilir ve inanılmaz FPS arttırır bu ikisi DeepCool LS520 çok rahat bir şekilde soğutacaktır Cinebench'de bile bir alt modeli olan DeepCool LS520 SE Max 85°c görüyor DeepCool LS520 oyunfa Max 80°c görürsünüz. Ayrıca eğer ekran kartını da AMD alacaksanız mutlaka AMD sam açın.

Hocam bugün geldi montajladım 80 derece yazmışsınız şu an CPU Z üzerinden 15 dakika test yaptım %100 çoklu çekirdek testi 75 dereceyi geçmedi yüksek ihtimal insanların yarısı soğutucularını yanlış bağlıyor i5-13500 Sahibiydim 150W full yükte onda da 77 78 derece oluyordu. Oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor.

Hocam bugün geldi montajladım 80 derece yazmışsınız şu an CPU Z üzerinden 15 dakika test yaptım %100 çoklu çekirdek testi 75 dereceyi geçmedi yüksek ihtimal insanların yarısı soğutucularını yanlış bağlıyor i5-13500 Sahibiydim 150W full yükte onda da 77 78 derece oluyordu. Oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor.
Merhaba hocam. Ben yakın zamanda hepsiburada'dan Intel 13500 işlemcisini 5300 TL satın aldım. Şuan mennun musunuz? B760 anakart arıyorum, ondan dolayı tam geçiş yapamadım.

Merhaba hocam. Ben yakın zamanda Hepsiburada'dan Intel 13500 işlemcisini 5300 TL satın aldım. Şu an mennun musunuz? B760 anakart arıyorum, ondan dolayı tam geçiş yapamadım.

Hocam iyi akşamlar geç görmüş olabilirim, 13500 fiyatına göre gerçekten çok iyi.2.5 seneye yakın hiçbir sıkıntı sorun yaşamadan kullandım. 6700XT ve 7700XT ile ikisini de çok rahat besledi. Yalnız RX 9070'e geçince bu tarz güçlü bir kart alacaksanız darboğaz sorunu yaşatıyor. RTX 5070 vesaire kullanacaksanız yetmeyebilir ileride, bu işlemcinin maksimum 4070 besleyebileceğini es geçmeyin sadece, onun harici çok güzel işlemcidir. İmzanızda gördüğüm sistem için uyum mükemmel olur ileride belki ekran kartı değiştirirsiniz B580 ile güzel uyumu oluyor. MSI tercih etmeyin sadece ve ufak da olsa anakartta MOSFET kısmında bir soğutucu vesaire olsun çıplak anakartlarda sorun yaşatabilir MSI B760M-P 135W limitsiz modunu açtığımda MOSFET'leri 100 derecenin üstüne çıkartıp MHz kısıyordu işlemci.

Son düzenleme:
Hocam iyi akşamlar geç görmüş olabilirim, 13500 fiyatına göre gerçekten çok iyi.2.5 seneye yakın hiçbir sıkıntı sorun yaşamadan kullandım. 6700XT ve 7700XT ile ikisini de çok rahat besledi. Yalnız RX 9070'e geçince bu tarz güçlü bir kart alacaksanız darboğaz sorunu yaşatıyor. RTX 5070 vesaire kullanacaksanız yetmeyebilir ileride, bu işlemcinin maksimum 4070 besleyebileceğini es geçmeyin sadece, onun harici çok güzel işlemcidir. İmzanızda gördüğüm sistem için uyum mükemmel olur ileride belki ekran kartı değiştirirsiniz B580 ile güzel uyumu oluyor.
Hocam imzada olan sistem çok değişti. Arkadaşın konusunu işgal etmek istemiyorum. sizi yeni konudan etiketleyeceğim sorun yoksa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı