Elektronik DeepCool LT720 360mm 3499TL

Hocam ben yeni aldım 7800x3D işlemcide yüzde 100 yükte 89 derece görüyorum boşta 50-55 derecelerde seyrediyor. İşlemciniz nedir?

İmza kısmında sistemim yazıyor. Yakın zamanda i5 14600K işlemciye geçtim ilk geçtiğimde ASUS TUF 120'lik sıvı soğutmam vardı stress test esnasında 100 oluyordu şimdi DeepCool mystique kullanıyorum test esnasında 83ü geçmiyor oyun falan esnasında 60 70 arasında gidip geliyor. Sistem boştayken de 30-45 arasında değişkenlik gösteriyor

yani çözemedim 3 haftadır kafayı yemek üzereyim üstadım

yani çözemedim 3 haftadır kafayı yemek üzereyim üstadım
Termal macun ve montaj uygulamasını kendiniz mi yaptınız. Yani hangi termal macunu kullandınız ve bilemiyorum aklıma öyle bir şey geliyor. Fanlar pwm mi çalışıyor. Ayrıca deepcool mystique de pompa sürekli 3k rpm ile dönüyor sizde de öyle mi kontrol etmelisiniz

thermal grizzy termal macun kullandım. montaj ve termal macunu kendim sürdüm. sistemin montajı bana ait. pompa sürekli 3000 küsür de dönüyor biostan bakıyorum

burada ise boşta 50 derece.
OCCT benchmark 45 second testinde 87 derede ve 89 derede maç gördüm hocam. test sonuçlarını aşağıya bıraktım zaten.

Dosya Ekleri

• 25A0F8AF-2E72-463A-96DF-D8A5B378FD36.jpeg
    268 KB · Görüntüleme: 23
  • CEB44E14-E161-4FE9-A587-4568C6F396DC.jpeg
    298,1 KB · Görüntüleme: 22
  • camphoto_1423418003.jpeg
    122,6 KB · Görüntüleme: 30
  • camphoto_1307206911.jpeg
    292 KB · Görüntüleme: 23
  • camphoto_351212254.jpeg
    172,7 KB · Görüntüleme: 22

Sıcaklığa kafayı fazla takıyorsunuz. Stres testinde 89 derece çok normal. Boşta 50 civarı benimki de fırlamalarla 65 civarına kadar çıkıyor. Üst seviye işlemcilerde bu durum aşırı normal. Intel'in 14700k ve 14900k gibi modelleri 95-100 dereceleri görüyor. Dünyanın en güçlü oyun işlemcisi 30 derecede mi çalışacak? Birçok kişiden ve testlerden gördüm stres 90 dereceler çok normal. Boşa kendinizi üzüyorsunuz. Bu işlemciler yüksek ısıda çalışması için tasarlanıyor. Ryzen 7 veya Intel 7 olanların hepsi böyle. Hele sonunda X, X3D, k ve ks gibi olanlar aşırı ısınıyor.

Dert etmeyin bu kadar all Core -15 ver oyununu oyna bu kadar. Kendinizi strese sokmaya değmez.

Avutmak için söylemiyorum bu arada. 7800x3D ısınıyor diye 1000 tane konu bulursunuz. Tüm forumlara veya kaynaklara bakın sizin gibi ısınmasından yakınan bir sürü insan bulursunuz. 3-5 insanda olsa bu sorun olurdu herkeste varsa bu fabrika çıkışı böyle olduğu anlamına gelir. Boştada ısınacak yüktede ısınacak. Ryzen 3 1200 kullanmıyorsunuz. Top tier işlemci kullanıyorsunuz. Rekabette öne geçmek için işlemci üreticileri işlemcileri sonuna kadar zorluyor. Neden 1-2 FPS öne geçmek için. Doğasında var 7800x3D'nin ısınmak.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ediyorum ilgin alakan ve bu saatte cevabın için. İnan bana laptop kullanıp bu sistemi hayallerimle topladım ve bu sonuçları paylaştığımda herkes bir sorun olduğunu öne sürüp duruyor. Açmadığım konu yazmadığım konu altları kalmadı her platformda. sıvı soğutma sorunlu dediler işlemci sıkıntı dediler . buda ister istemez üzüyor. vaktini aldım canımsın. rahatlattın beni.

Yarın unutmazsam all Core Cinebench R23 stok ayarlarda benim işlemciyi teste sokarım 89 bandına çıkar ekran fotosu alır bırakırım şuraya. Mis gibi işlemciniz var rahatta kalın.

Yarın unutmazsam all Core Cinebench R23 stok ayarlarda benim işlemciyi teste sokarım 89 bandına çıkar ekran fotosu alır bırakırım şuraya. Mis gibi işlemciniz var rahatta kalın.
beklemedeyim hocam. time spy testine soktum sistemi 3dmark’tan bu test sırasında psu dan coil whine sesi gelmeye başladı ve bir daha hiç gitmedi ? bunun sebebi nedir peki? bilginiz mevcut mu?

beklemedeyim hocam. time spy testine soktum sistemi 3dmark’tan bu test sırasında psu dan coil whine sesi gelmeye başladı ve bir daha hiç gitmedi ? bunun sebebi nedir peki? bilginiz mevcut mu?
Psularda cw sesi olabiliyor. Şansınıza denk geldiyse yapacak bir şey yok. Sisteme zararı olan bir şey değil.

Psularda cw sesi olabiliyor. Şansınıza denk geldiyse yapacak bir şey yok. Sisteme zararı olan bir şey değil.
çok sağolun hocam. şuan şehir dışındayım iş dolayısıyla. aklım sistemde. geçtiğimde gönül rahatlığıyla bahsettiğiniz tekniği uygulayacağım. Technopat videosunda eco mode olduğunu gördüm biraz daha sıcaklık oranını düşürüyormuş. olmazsa onu denerim hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…