Deha Tuzcu - Vodka Fondip

Sen ne diyorsun? hangi rapte böyle beatler var?
Bende bunu diyorum. Hangi rapte böyle beat var? Phonk denmesi daha uygun zira phonk'ta da sözlerin hiçbir anlamı yok, bu parçalarda da. Rapin ortaya çıkışının sebebi insanların derdini anlatmasıydı veya hiciv yazmasıydı. Mikrofona böğürmesi değil. Lirikaliteyi ondan baştan çöpe atıyorum. Geriye kalıyor beat.

Beat olarak ise Deha'nın phonk adlı parçası hariç - onda da hiç konuşmasa parça enstrümental haliyle daha iyiymiş - beatleri pek beğenmedim. Şimdi bu beatler sample'lardan geliyor ve sample kesip üstüne drum-kit yazmaya sampling diyoruz.

Ancak bu parçalarda sampling yapılırken üstüne aşırı dozda bass yazılmış. Distorded 808'lerin sesini fullemek sanılanın aksine daima kirli bir beat almanızı sağlamıyor. Mastering bunun için var.

Çünkü eğer bassları lüzumsuzca fullerseniz sonuç alta bıraktığım şaheser(!) gibi oluyor. Yani inanın attığınız parçayla bunun pek bir farkı yok.

şaheser(!)

Sözlere hiç gelmek istemiyorum. Bu yüzden bu parça rap değil. Belki alternatif phonk gibi bir alt tür bulunabilir, ancak rap değil.

"Neden şarkı yaparken bassları yüksek tutmamalıyız" adlı çalışmam

@fermaNga

Son düzenleme:
Troll konuları seviyorum fakat bazı insanlar sırf ilgi için yapıyorlar ve başarıyorlar. Şu herife 6 sayfalık ilgi yolladık…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…