Deistim ve aileme açıklayamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer senin görüşüne saygı duymayacaklarsa bilmelerinede gerek yoktur. Eğer saygı duyacaklarsa söyleyin gitsin.
Bunlar dini görüşlerdir kimse karışamaz.
Örnek olarak ben müslümanım siz ise deistsiniz diye 1 2 görüş ayrılığı için yardım etmemezlik yapmam veya bir arkadaşım böyle bir görüşe sahip olsa yine arkadaşlığımı kesmem sonuçta onun hayatı ve istediği görüşe inanma hakkı var.
 
Bir şeyleri saklayarak hayatınızı sürdüremezsiniz kardeşim. Bomboş bir hayat süreceğine gitsin zorluklara göğüs gersin ne olacaksa olsun. Bu kadar dar görüşlü olmayın. Bugün ailesinden böyle ciddi bir şeyi saklayan yarın öbür gün kim bilir neler yapar.
Deist diye arkadaşıyla konuşmayı kesen biri mi bize dar görüşlü diyor?
 
Herhangi bir inancın konusunu bir şekilde aç, eğer baban o inanca inananlara saygı duymuyorsa, küfürler ediyorsa vb. açıklama.

Fakat saygılı davranıyorsa, açıklayabilirsin. Eğer sana namaz kıl, şu duayı ezberle tarzı şeyler söylemiyorlarsa açıklamana gerek bile yok. Ki zorla namaz falan kıl diyorlarsa, bu da açıklamasan daha iyi olacağını gösterir.

"Neden Deist olmayı seçtin?" gibi soruların saçmalığını tartışmaya gerek bile yok, belli ki Deist olmayı mantıklı görmüş. Benim inancım seni, senin inancın beni ilgilendirmez. Eğer arkadaş inançlar hakkında tartışmak isteseydi başka bir konu açardı.
 
Son düzenleme:
Ya mesela bende böyle bir durum olsa asla söyliyemem aileme. Ama eğer ailen görüşlerine önem veriyorsa bir gün önemli bir şey diyeceğinizi söyleyin ve bu durumu açıklayın
 
Oğlunun yada kızının sana nasıl şekilde ben şuna inanıyorum demesini istersen o şekilde annene ve babana söyle.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı