Dell 7577 Tüketici Hakem Heyeti Başvuru

Buğra Ataş

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Dell 7577 ürününü 8 aydır kullanıyorum. Isınma sorunlarından ötürü 1.5 ay önce servise götürdüm. Kozmetik sorunlarını söyledim ayrıca. Bir kısmını düzeltip, bir kısmını iyice beter etmişler. Koç Sistem'e mail attım. 1 hafta içinde geri dönüş sağlamadığım için değişim yapamayacaklarını söyledi. Bana kimse serviste öyle bir şey söylememişti. "Bir sorun çıkarsa tekrar getirin, hallederiz" diyecek kadar pişkinlerdi ayrıca. Sonra baktım olmuyor, Dell USA ile Twitter üzerinden mesajlaştım. Benden her şeyin fotoğrafını, videosunu istediler. Her şeyi attım. En son baktılar, hata onlarda, klasik savunma yöntemine başvurdular: "Efendim, Nvidia driverlarınız güncel mi, diğer driverlarınız güncel mi" falan...
Dayanamadım: "Değişim istiyorum kardeşim, her şey güncel" dedim. Konuyu Product Engineer mıdır nedir, oraya taşıyacağını söyledi. 1 saat sonra geri dönüş yaptı: "Efendim, değişim isteğinizi yerine getiremeyeceğiz ancak en iyi şekilde onarım yapacağımızdan emin olabilirsiniz."
Konuyu mahkemeye taşıyacağımı onlara ilettim fakat kusura bakmayın demekten başka yararları olmadı. 7 gün önce heyete başvurdum. "Savunması bekleniyor" gibi bir yazı yazıyor şu an. Ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim. Vatan'ı şikayet ettiğimi belirteyim çünkü ürünü onlardan aldım. Şu an 7577 satmıyorlar. G5 satıyorlar. Kazanırsam G5 talep edeceğimi belirtmek isterim. Uzattığım için kusuruma bakmayın.
@Recep Baltaş

G5 yerine DELL urunu almasaniz bir daha? Daha farkli markalara yonelseniz mesela?
Nedenini sorabilir miyim? Ben 16 GB RAM, 1050 Tİ olan modelini kullanıyorum ve 7 bin küsür verdim 6 ay taksitle bu ürüne. G5 modeli daha sorunsuz diyorlar ve içinde i7 8750H ile 1060 Max-Q var. Beni cezbeden yanından ötürü bunu düşünüyorum. Heyete şikayet bölümüne değişim istediğimi de belirttim. Yine de para iadesi alabilirim tabii ki kazanırsam. Açarsanız çok sevinirim.

Genellikle bir firma ile sorun yasayinca urunlerini almiyorum. Hele hele teknik servis ile yasadigimda bir daha asla almamaya yemin ediyorum. Vestel telefonum vardi. Anakarti oksitlenmisti ve degistirmek icin 300TL gibi bir ucret odedik. Anakarti yaptilar SIM karti yuvasini bozdular. Bir daha Vestel urunu almamaya yemin ettim. Tabi kisiden kisiye degisir. Eger alacaginiz laptop ile sifir sorun yasayacaginizi dusunuyorsaniz almanizda bir sakinca goremiyorum fakat teknik servisin yolu gozuktugunde iyi sanslar.

O kadar haklısınız ki... Ayrıca ürünü genellikle AC modunda kullanıyorum ve yüzde 90'ın üstünde şarjdan kesiyor laptopu. Ona rağmen pil aşınma seviyem, yüzde 27. Paramla rezil oldum maalesef. 2-3 ay sürüyor diyorlar en az, heyet kararı. Bir de kaybedersem, ne yaparım, bilmiyorum.
Yardımcı olacak bir kişi bile yok mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…