Dell Alienware AW2724DM vs LG UltraGear 27GR83Q-B

Bütçe
13000
Işık sızması genel olarak her monitörde olabiliyor bazen şansa bağlı artıp azalıyor. Eğer çok fazlaysa veya kullanırken seni rahatsız edecek derecedeyse, iade hakkın varsa kullanabilirsin. Ama rahatsız etmiyor da yine de uğraşayım mı diyorsan bence çok fazla değilse gerek yok genelde kullanımı pek etkilemiyor.

Uğraşmak istemiyorum aman aman rahatsız da etmiyor zaten böyle kullanırım.

Hocam bu arada PlayStation'da 2160p seçeneğini kullanabiliyorum çok garip bir şekilde sanırsam downscale ile 2K ya düşürüyor çözünürlüğü öyle kullanınca.

Bir de HDR kapalı kullanınca parlaklık çok düşük geliyor gözüme normal mi? Bu yüzden sürekli HDR açık kullanıyorum monitörü.

Uğraşmak istemiyorum aman aman rahatsız da etmiyor zaten böyle kullanırım.

Hocam bu arada PlayStation'da 2160p seçeneğini kullanabiliyorum çok garip bir şekilde sanırsam downscale ile 2K ya düşürüyor çözünürlüğü öyle kullanınca.

Bir de HDR kapalı kullanınca parlaklık çok düşük geliyor gözüme normal mi? Bu yüzden sürekli HDR açık kullanıyorum monitörü.

Evet büyük ihtimalle öyle oluyor.
HDR, renk gamutunu, renklerin canlılığını ve parlaklık seviyesini ayarlar, bu sebeple öyle olması çok normal. Hele bunlar gibi üst seviye sayılabilecek monitörlerde HDR farkı daha iyi anlaşılıyor.

Evet büyük ihtimalle öyle oluyor.
HDR, renk gamutunu, renklerin canlılığını ve parlaklık seviyesini ayarlar, bu sebeple öyle olması çok normal. Hele bunlar gibi üst seviye sayılabilecek monitörlerde HDR farkı daha iyi anlaşılıyor.

Hocam monitörde PlayStation'da oyun oynarken bir yerden sonra ekran titremeye başlıyordu bende iade ettim monitörü. Birdaha sorun yaşamak istemediğimden bütçeyi arttırdım. Dell'in G3223Q modelini düşünüyordum fakat 4K benim bilgisayarıma çok fazla kaçar gibi (RX 7800 XT Ryzen 5 5600). Bende 2K OLED monitör almaya karar verdim bir önerin var mıdır ayrıca OLED'de de yanma sorunu falan var diyorlar ama öyle bir şey yaşar mıyım?

OLED'lerdede benim bütçeme uygun olanların PS5 desteği rtings de çok düşük puan almış sanırsam G3223Q alacağım.

Son düzenleme:
Hocam monitörde PlayStation'da oyun oynarken bir yerden sonra ekran titremeye başlıyordu bende iade ettim monitörü. Birdaha sorun yaşamak istemediğimden bütçeyi arttırdım. Dell'in G3223Q modelini düşünüyordum fakat 4K benim bilgisayarıma çok fazla kaçar gibi (RX 7800 XT Ryzen 5 5600). Bende 2K OLED monitör almaya karar verdim bir önerin var mıdır?

OLED'de de yanma sorunu falan var diyorlar ama öyle bir şey yaşar mıyım?
OLED'lerdede benim bütçeme uygun olanların PS5 desteği rtings de çok düşük puan almış sanırsam G3223Q alacağım.

OLED'ler hakkında çok bilgim yok bütçemi aştıkları için pek bakmadım. Öncelikle şunu söyleyeyim FPS testlerine bakarsan FSR ile birçok oyunu 4K oynatır 7800XT ki bence 4K monitör alırken illa her oyunu 4K ile rahat rahat oynamayı düşünme, kimi oyunun optimizasyonu iyidir kimisinin kötüdür belki hepsini 4K da ultrada oynayamazsın ama büyük çoğunluğunda 4K oynarsın. PS için de iyi olur. Uzun yıllar kullanacağın bir monitörü 4K almak her türlü işine yarar belki ileride sistemini de yükseltirsin ki tavsiyem işlemciye bir yükseltme yapılabilir. OLED konusunda önermiyorum diyemem ama ben tercih etmezdim. Evet çok avantajlı oldukları konular var ama kötü yanları da var örneğin fiyatları çok uçuk hele ki biraz daha PS ile uyumlu özellikleri olan üst seviye modeller çok pahalı, ayrıca OLED olacak diye içerisinde yanma engelleme modu olan bir monitörü kullanırken rahat olmam şahsen, direkt yanar diyemeyiz ama olası senaryolarda böyle durumlar da var ve sonuç olarak ömrü IPS panellere göre daha kısa. Bence 4K IPS bir monitör alabilirsin, attığın modeli detaylı araştırmadım ama aradığın özellikler varsa alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı