Dell G15 5510 Intel i7 10870H Deneyimim

Selamlar, öncelikle cihazımı Vatan Bilgisayar Samsun şubesi üzerinden satın aldım. Windows 10 Home kurulu olarak gelmesine rağmen POP!_OS kurulumu yaptığım için deneyimlerim Linux üzerinden olacak.

Donanımlar:
  • işlemci: 10. Nesil Intel Core i7-10870H 2.2 GHz Turbo Boost 5.0 GHz
  • RAM: DDR4 16 GB 2933 MHz
  • Depolama: 512 GB NVMe SSD
  • Ekran: 15.6 inç Full HD 120Hz
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home fakat Pop!_OS kurulu.
Görseller:

20210808_123551.jpg


20210808_123649.jpg


Düşüncelerim:

Gaming laptoplara hiçbir zaman ısınamamıştım fakat üniversiteye kocaman kasamı götüremeyeceğimden dolayı bu cihazı satın almak zorunda kaldım. Başlarda 24inç LG 144Hz monitörden 15.6 inç 120Hz monitöre alışamayacağımı, daha kötü hissedeceğimi düşünmüştüm. Fakat kalite olarak hiçbir fark hissetmedim (Ekran boyutu dışında). Laptop HDMI üzerinden 8K 60Hz'e kadar destekliyor ikinci bir ekran kullanmakta zorluk çekmezsiniz. Sıcaklık değerleri olarak bu yazıyı yazarken 53-57°C arasında değerler almakta, CoD Warzone oynarken GPU 85-90°C CPU 90-100°C arasında değerler almakta. Fanlar gerektiği zaman sesli çalışıyor onun dışında bir ses duymuyorsunuz. Kasa plastikten yapılma fakat kalitesiz bir plastik hissiyatı vermemekte kalitesini dokunarak anlayabiliyorsunuz. Klavyede beyaz bir aydınlatma bulunmakta ister BIOS üzerinden ister klavye üzerinden değerlerini ayarlayabiliyorsunuz. Şarj süresi kullanımınıza göre değişiklik gösteriyor, 5-6 saat internette gezinebilirsiniz. Şarj ile oyun oynamadım onun hakkında bilgi veremeyeceğim.

Oyun deneyimlerim:

  • Minecraft Java Edition: Hypixel Skywars 800-1000FPS arası almaktayım.
  • Apex Legends: 2 GB Texture kalan tüm ayarlar Low veya kapalı, 160-250FPS arası almaktayım.
  • CoD Warzone: Ultra 1080p 90-130FPS arası çatışma sırasında değişmekte.
  • Fallout 4: Ultra 1080p 120FPS sabit almaktayım.

Denememi istediğiniz oyunlar olursa elimden geldiği kadar denemek isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
Şu an aklımda bu cihaz var. Size birkaç sorum var. Cevaplarsanız sevinirim.
1)şu ana kadar ki kullaniminizda pil kapasitesi ne kadar azaldı?
2)ınternet ve basit Office uygulamaları kullaniminda pil kac saatte bitiyor?
3)ben bilgisayari 3D cizim için aliyorum, siz bu gibi programlarda kullandiniz mi, kullandiysaniz herhangi bir takilma oluyor mu ve pil kac saatte tukeniyor?
4)kullandiginiz sure boyunca kasada veya klavyede fiziksel bir hasar olustu mu?
5)son olarak servisle bir deneyiminiz oldu mu, olduysa nasıldı?

Selamlar.
Pil kapasitem hala perfect gözüküyor günde 4-5 saat pile takılı oyun oynamama rağmen.
Sadece Chrome üzerinden dizi izleyerek 6 saate yakın pil ömrüm oldu.
Üzgünüm 3D cizim uygulamalarını kullanmadım.
Hayır kasa sağlam hiçbir problem yaşamadım.
Hayır olmadı.
 
Dell çok kaliteli anakartlar üretiyor bence. Dell komple kaliteli diyebilirim. ASUS, MSI'dan sonra önerebileceğim üçüncü marka. Uzun ömürlü cihazlara sahip. 2011 Yılında oyuncu laptopu bile olmayan Dell Inspiron N5010 (İlk kişisel bilgisayarım) cihazına sahip olmuştum. Cihaz, 2016-2017 yılına kadar dayandı.

Bu arada izlediğim animelerdede Dell marka bilgisayarları görebiliyorum. Mesela ben şu an "Himouto! Umaru-chan" animesini izliyorum. Dell marka kasa bilgisayar var animede. :) Japonlar bile sponsor olduysa Dell kalitelidir.
 
Son düzenleme:
Dell çok kaliteli anakartlar üretiyor bence. Dell komple kaliteli diyebilirim. ASUS, MSI'dan sonra önerebileceğim üçüncü marka. Uzun ömürlü cihazlara sahip. 2011 yılında oyuncu laptopu bile olmayan Dell Inspiron N5010 (ilk kişisel bilgisayarım) cihazına sahip olmuştum. Cihaz, 2016-2017 yılına kadar dayandı.

Bu arada izlediğim animelerdede Dell marka bilgisayarları görebiliyorum. Mesela ben şu an "himouto! Umaru-chan" animesini izliyorum. Dell marka kasa bilgisayar var animede. :) japonlar bile sponsor olduysa Dell kalitelidir.

Evet kaliteli oldugunu kullandiginiz zaman anliyorsunuz.
 
Aynı ürünün 3050ti ekran kartı modeli olanı aldım geçen hafta hepsiburada sitesinden. Wifi bağlantılarında sıkıntı yaşıyorum. 5Ghz yayınlara bağlanmıyor. Belli bir süre geçtikten sonra bağlanıyor. Net bir zaman yok. Bazen kopmalar da yaşıyorum. Bütün sürücüleri vs. güncelledim ancak ne yaptıysam olmadı. Siz aynı sorunu yaşadınız mı? Yapılandıma için bir şey yapmam gerekiyor mu? Aksi takdirde iade etmek zorunda kalacağım. Servise yönlendirdi Dell müşteri hizmetleri. Sıfır cihazı servise gönderip kullanmak mantıklı gelmiyor bana.
 
Son düzenleme:
Aynı ürünün 3050 Ti ekran kartı modeli olanı aldım geçen hafta Hepsiburada sitesinden. Wi-Fi bağlantılarında sıkıntı yaşıyorum. 5GHz yayınlara bağlanmıyor. Belli bir süre geçtikten sonra bağlanıyor. Net bir zaman yok. Bazen kopmalar da yaşıyorum. Bütün sürücüleri vs. güncelledim ancak ne yaptıysam olmadı. Siz aynı sorunu yaşadınız mı? Yapılandıma için bir şey yapmam gerekiyor mu? Aksi takdirde iade etmek zorunda kalacağım. Servise yönlendirdi Dell müşteri hizmetleri. Sıfır cihazı servise gönderip kullanmak mantıklı gelmiyor bana.

Şu an bile 5GHz bağlantı kullanmaktayım öyle bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.
 
Şu an bile 5GHz bağlantı kullanmaktayım öyle bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.
Windows 10 kuruştum. Sorun vardı. Şimdi windows 11 Kurdum, belki yazılım veya işletim sistemi ile ilgili bir sorun vardır diye. Ancak maalesef aynı şeyleri yaşıyorum. Sanırım wifi kartında sorun var.

Bu tip bir sorunu yaşayan var mı acaba Intel® Wi-Fi 6 AX201 kartı kullananlarda? İnternette de aratıyorum 4 gündür. Sonuç alamadım.

İade etmeyi düşünüyorum. Servisle uğraşmak mantıklı gelmiyor bana. Çok moralim bozuldu. Büyük hevesle aldım cihazı ancak soğudum makineden.
 
Windows 10 kuruştum. Sorun vardı. Şimdi windows 11 Kurdum, belki yazılım veya işletim sistemi ile ilgili bir sorun vardır diye. Ancak maalesef aynı şeyleri yaşıyorum. Sanırım wifi kartında sorun var.

Bu tip bir sorunu yaşayan var mı acaba Intel® Wi-Fi 6 AX201 kartı kullananlarda? İnternette de aratıyorum 4 gündür. Sonuç alamadım.

İade etmeyi düşünüyorum. Servisle uğraşmak mantıklı gelmiyor bana. Çok moralim bozuldu. Büyük hevesle aldım cihazı ancak soğudum makineden.
Benim Legion'da da Realtek kart vardı, söküp AX200 taktım düzeldi.
 
Yakın zamanda wifi 6 destekli bir router alacağım. Öyle test edeceğim. Belki teknoloji ile alakalı bir sorun yaşıyorum. Bilemiyorum şu anda.

İntel firmasının forumuna da yazdım bekliyorum durumu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı