Dell G15 Laptopun anakartı ve şarj girişi yandı

Sametk666

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Dell G15 5511- 16 GB 3200Mhz Ram SK Hynix
Intel i5 11260H
RTX 3050 95W
512 GB SSD SK Hynix
Dell G15 5511 laptopumun anakarttaki şarj girişi yeri(DC-IN) yeri ve slotu yandı. Teknik servis evime kadar gelip anakartı ve girişini ücretsiz şekilde değiştirdi.

Deneyimli forum üyelerine sorum şu: Müşteri hizmetleri bu sorunun elektrik sağlayıcısından kaynaklandığını gelen teknik servis ise 'topraksız priz' kullanımından dolayı olduğu söylemekte.

Ev 30 yıllık ve evdeki bütün prizler topraksızdı şimdi topraklı bir üçlü priz takarak kullanıyorum bu sorunu çözer mi?
Topraksız prize topraklı üçlü takmak sorunu çözer mi yoksa gene yanar mı?

Dosya Ekleri

• 20240106_023825.jpg
    202,5 KB · Görüntüleme: 42
  • 20240106_024448.jpg
    301,8 KB · Görüntüleme: 38
  • 20240106_024352.jpg
    123 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Evde topraklama hattı olmazsa olmaz. Topraksız prize topraklı üçlü takınca olmuyor. Prizin yani ev hattının da topraklı olması lazım.

Knk topraklı olup olmadığını nasıl anlıyoruz? aynısı bendede var içime bir ürperti düştü şimdi...

Evde topraklama hattı olmazsa olmaz. Topraksız prize topraklı üçlü takınca olmuyor. Prizin yani ev hattının da topraklı olması lazım
Hocam komple evi mi değişelim Teknik serviste o şakayı yaptı. Evi değişçen dedi komple hat sökülüp yenisi takılması uğraştırıcı dedi.

Kanka topraklı olup olmadığını nasıl anlıyoruz? Aynısı bende de var içime bir ürperti düştü şimdi...

Görsellere ekledim

Dosya Ekleri

• images (4)~2.jpeg
    25,3 KB · Görüntüleme: 23
  • images (5)~2.jpeg
    28,7 KB · Görüntüleme: 24
Hocam komple evi mi değişelim Teknik serviste o şakayı yaptı. Evi değişçen dedi komple hat sökülüp yenisi takılması uğraştırıcı dedi.

Görsellere ekledim
Evin topraksız olması da enteresan. Ev sizinse mutlaka toprak hattı çektirin kiraysa ev sahibine söyleyin. Topraksız ev tehlike demek.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…